Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

54ο ΦΚΘ: News



 
FestivalNews #426
Οι εθελοντές του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε πρώτο πλάνο! Με το χαρακτηριστικό κίτρινο μπλουζάκι και την καλή διάθεση που τους διακρίνει είναι πάντα στο πόστο τους, πρόθυμοι, χαμογελαστοί και προπαντώς με σινεφιλική διάθεση! Ο εθελοντισμός, εδώ και χρόνια, αποτελεί για το Φεστιβάλ βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας σε μία συνεχή αναζήτηση με ματιά στραμμένη στην έβδομη τέχνη. To ΦΚΘ μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία.
 
 
 

ΕΝΑΡΞΗ CROSSROADS

Η αυλαία του 9ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, το οποίο εντάσσεται στην Αγορά του ΦΚΘ, άνοιξε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Electra Palace παρουσία του διευθυντή του ΦΚΘ, κ. Δημήτρη Εϊπίδη, ο οποίος τόνισε: «Σας καλωσορίζω όλους εδώ σήμερα, νιώθω κι εγώ αγχωμένος όπως και εσείς. Εκείνο που είναι τόσο υπέροχο είναι ότι οι ταινίες επιστρέφουν ολοκληρωμένες σε εμάς, στο Φεστιβάλ».
  ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μια ιδιαίτερη εμπειρία γευσιγνωσίας προσέφεραν στους επισκέπτες του 54ου ΦΚΘ οι Οίνοι Βορείου Ελλάδος το απόγευμα της Τρίτης 5ης Νοεμβρίου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερες από 60 ετικέτες κρασιών από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.
 
 
 
Μη χάσετε το νέο Πρώτο Πλάνο!
Ο Αλέν Γκιροντί, η Κλερ Σιμόν, ο Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο Κορνέλιου Πορομπόιου, ο Γιάννης Σακαρίδης, ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας και πολλοί άλλοι μιλούν στο νέο τεύχος της εφημερίδας του Φεστιβάλ "Πρώτο Πλάνο". Θα το βρείτε στους χώρους του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης και βέβαια στην ιστοσελίδα μας www.filmfestival.gr 
Συνέντευξη τύπου για τα βραβεία LUX, παρουσία της Βαλέρια Γκολίνο
Πέμπτη 7/11, 12:00, Αποθήκη Γ΄.
Aποκλειστικά στο πλαίσιο της διοργάνωσης, δείτε τρεις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τις ταινίες Μέλι της Βαλέρια Γκολίνο (Ιταλία-Γαλλία), Ραγισμένα όνειρα του Φέλιξ φαν Γρούνινγεν (Βέλγιο) και Ο εγωιστής γίγαντας της Κλίο Μπάρναρντ (Μεγ. Βρετανία).
 
Συναυλία με τους Fanfara Transilvania
Πέμπτη 7/11 (Αποθήκη Γ, 22:30)
Το συγκρότημα χάλκινων πνευστών Fanfara Transilvania θα παρουσιάσει μουσικές που περιλαμβάνουν αυθεντικά είδη ρομά φολκ (hora, sarba, joc, doina), καθώς και τζαζ, πανκ, τσιγγάνικους κι άλλους βαλκανικούς σκοπούς.
Ημέρα Γαλλοφωνίας στο 54ο ΦΚΘ!
Οκτώ γαλλόφωνες ταινίες του 54ου ΦΚΘ συμμετέχουν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας, μια συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, του γαλλόφωνου καναλιού TV5 MONDE, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της Unifrance.