Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

54ο ΦΚΘ



 
FestivalNews #430
Η αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έπεσε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, με την τελετή λήξης της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Ολύμπιον. Την τελετή παρουσίασε η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης έκανε έναν απολογισμό της φετινής διοργάνωσης: «Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα: ότι ακόμη και σε δυσμενείς συγκυρίες, η ανάγκη για δημιουργία και επικοινωνία θριαμβεύει. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το φεστιβάλ πέτυχε το στόχο του: μια γόνιμη πορεία με πυξίδα τον ανεξάρτητο κινηματογράφο. Η επαφή του θεσμού με το κοινό ήταν έμπρακτη και ουσιαστική. Σε σύνολο 150 ταινιών από 54 χώρες, ο κόσμος ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Γεμάτες αίθουσες, με πληρότητα που ξεπέρασε το 90% και μεγάλος αριθμός sold-out σε όλες τις ζώνες προβολών. Εξίσου σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ είναι η Αγορά, που στηρίζει στην πράξη την κινηματογραφική βιομηχανία και προσελκύει καταξιωμένους επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο. Η Αγορά, με περισσότερες ταινίες από ποτέ, το Φόρουμ Συμπαραγωγής Crossroads και το τμήμα Works in Progress συνδράμουν επίσης στην προώθηση του ανεξάρτητου σινεμά.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (14-20/11/2013)

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ

Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς
Γαλλία
2013
  Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Γαλλία - Πολωνία
2013
 
 
 
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα!
Mέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, το 54ο ΦΚΘ φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Από τις 11 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ θα βρεθεί σε Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα. Οι πόλεις αυτές θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.
Άλλο Βλέμμα»: Φεστιβάλ ταινιών για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το τριήμερο φεστιβάλ προβολής ταινιών με τίτλο «Άλλο βλέμμα» που διοργανώνει το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.431). Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.
26ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 26ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης (Λιμάνι, Αποθήκη Α΄, τηλ. 2310 508.398).