Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Τα νέα του ΚΘΒΕ


Πρεμιέρα για «Το Κύμα» στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός)
Η Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ ανεβάζει «Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Πρόκειται για το πείραμα που εφάρμοσε το 1969 ο καθηγητής Ρον Τζόουνς σε ένα σχολείο της Καλιφόρνια, προσπαθώντας να απαντήσει στην ερώτηση ενός μαθητή πώς είναι δυνατόν απλοί άνθρωποι να υποστηρίξουν ένα καθεστώς όπως αυτό του Ναζισμού.
Καθημερινές παραστάσεις (Τρίτη-Παρασκευή στις 10.30 π.μ.) για σχολεία. Κάθε Κυριακή, για το μήνα Νοέμβριο, παράσταση στις 11 π.μ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Ο συγγραφέας του “Débrayage” (Ντεμπραγιάζ) Ρεμί Ντε Βος στο ΚΘΒΕ την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, ο Ρεμί Ντε Βος θα παρακολουθήσει την παράσταση “Débrayage” (Ντεμπραγιάζ) που σκηνοθετεί η Χριστίνα Χατζηβασιλείου στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 2/11/13 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με θέμα «Débrayage: Από τη Γαλλία του 1994 στην Ελλάδα της κρίσης» με τη συμμετοχή του Ρεμί Ντε Βος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ εδώ
Ξεκινούν οι θεματικές εκδηλώσεις «Big Days» με αφιέρωμα στον Μπρεχτ
Με ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ το ΚΘΒΕ εγκαινιάζει τα «Big Days» το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (φουαγιέ, 6ος όροφος, 7ος όροφος), με μια σειρά εκδηλώσεων από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα. Αφορμή η παράσταση «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» που ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ εδώ
Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο ΚΘΒΕ
Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Επίσης, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο, υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο οποίος παρακολούθησε την παράσταση «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ εδώ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εδώ
Δωρεάν μεταφορά θεατών στη Μονή Λαζαριστών - Ο Όμιλος Μουζενίδη χορηγός του ΚΘΒΕ
Η χορηγία του Ομίλου Μουζενίδη προς το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάστηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η χορηγία αφορά στη δρομολόγηση λεωφορείου από το Βασιλικό Θέατρο προς τη Μονή Λαζαριστών για τη μεταφορά του κοινού που παρακολουθεί τις παραστάσεις που δίνονται στη Σκηνή Σ. Καραντινός (αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται η παράσταση "Το Ραφτάδικο").
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εδώ
Νέα τιμολογιακή πολιτική – εισιτήριο για κάθε πολίτη!
Βασικός μας στόχος στην κατάρτιση του ρεπερτορίου της νέας θεατρικής περιόδου είναι να καταστεί το ΚΘΒΕ ένα θέατρο ανοιχτό στον πολίτη. Γι’ αυτό καθιερώνουμε μια χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που προσφέρει ευρεία γκάμα παροχών καλύπτοντας διαφορετικές κατηγορίες κοινού» Γιάννης Βούρος

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις για το έργο «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι» στο Βασιλικό Θέατρο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις για «Το ραφτάδικο στη Μονή Λαζαριστών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Débrayage» στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Κάθε Κυριακή στις 11.00 και στις 15.00 «Οι Τρεις Σωματοφύλακες» στο Βασιλικό Θέατρο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εδώ
Νέες πρεμιέρες, σπουδαίες παραστάσεις!
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τις παραγωγές «Πέερ Γκυντ» (Θέατρο ΕΜΣ), «Ο Έβρος απέναντι» (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών) και «Με μουσικές εξαίσιες» (Θέατρο Μονής Λαζαριστών – Σκηνή Σ. Καραντινός) που κάνουν πρεμιέρα στις 15/11, στις 29/11 και στις 19/12 αντίστοιχα.