Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Συνάντηση του παιδικού σταθμού Λιλιπούπολη με έναν πυροσβέστη

lilipoupoli
2013 41Τον Παιδικό Σταθμό “Λιλιπούπολη”    της    ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ επισκέφτηκε ο προϊστάμενος του  εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Ελ. Βενιζέλου κος Μιχάλης Βουτσινάς την Τετάρτη 30/10/2013. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μιλήσει στα παιδιά για το φαινόμενο του σεισμού και να τα ενημερώσει για την πρόληψη και τη σωστή αντίδραση που πρέπει να έχουν τόσο κατά τη διάρκειά του όσο και μετά το τέλος του.
Η ομιλία καθώς και η άσκηση σεισμού που πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του κου Βουτσινά, ήταν πραγματικά ωφέλιμη για τα παιδιά. Επιπλέον, η ενημέρωση που έγινε, ήταν εποικοδομητική και για τις παιδαγωγούς, για να κατανοήσουν πώς πρέπει να αντιδράσουν ασφαλέστερα τη στιγμή του σεισμού.
 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ του Μάνου Χατζιδάκι

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 20:00
MegalosErotikosΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων και το Μινωικό Ωδείο Ηρακλείου παρουσιάζουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00, στο θέατρο  «Δημήτρης Βλησίδης» το μουσικό έργο Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΙΚΟΣ του Μάνου Χατζιδάκι.
«Ο Μεγάλος Ερωτικός» αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δισκογραφικές δουλειές του μεγάλου μας συνθέτη, μια υπέροχη συλλογή μελοποιημένων ποιημάτων που εξυμνούν την αγάπη σε όλες τις εκφράσεις της, μια μικρή ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε καθημερινά.
Σε μια ονειρεμένη συνύπαρξη μουσικής και ποίησης θα ξεκινήσουμε μαζί σας ένα μαγικό ταξίδι από «Την πρώτη σταγόνα της βροχής» του Οδυσσέα Ελύτη για να φτάσουμε μέχρι το «Όνειρο» του Διονυσίου Σολωμού.
Το έργο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , έχει διάρκεια μιας ώρας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Καλλιτεχνική διεύθυνση – Πιάνο :   Κάλλια ΑναστασάκηΣυμμετέχουν : Οι χορωδίες του Ωδείου μας (Παιδιών και Ενηλίκων)Επιμέλεια χορογραφίας και χορός : Μαριλού Μπεναρδή και Μαρία Καλαϊτζάκη

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

Προβολή του ντοκιμαντέρ “RUINS (Ερείπια)” της σκηνοθέτιδας Ζωής Μαυρουδή.

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013 19:30
RUNISΤο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων του Α.Π.Θ.[1] με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ του Δήμου Χανίων οργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ “RUINS (Ερείπια)” της σκηνοθέτιδας Ζωής Μαυρουδή.
Το ντοκιμαντέρ αφορά τη συγκλονιστική υπόθεση της ποινικοποίησης του HIVκαι την εξιστόρηση της δίωξης και της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών στη χώρα μας το Μάιο του 2012. Σύμφωνα με την ίδια τη σκηνοθέτη: «Εκείνη την περίοδο εκατοντάδες γυναίκες είχαν προσαχθεί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τουλάχιστον μία ήταν ανήλικη. Οι περισσότερες ήταν ελληνίδες και όχι μετανάστριες, όπως είχε αρχικά ακουστεί. Όσο για τις μελανιές και τις εκδορές που έφεραν στα πρόσωπα και στα σώματα τους αποτελούσαν ένδειξη ότι πολλές ήταν ναρκομανείς, άστεγες και άπορες – αυτό που συχνά αποκαλούμε «ανθρώπινα ερείπια»».
Το ντοκιμαντέρ μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες των άμεσα εμπλεκομένων αλλά και από υλικό από τα ρεπορτάζ και τις ειδήσεις της περιόδου εκείνης, αναδεικνύει το σκηνικό ενός σύγχρονου κυνηγιού μαγισσών που είχε στηθεί με αποδιοπομπαίους τράγους οροθετικές γυναίκες με πολλαπλά προβλήματα. Η μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης δυστυχίας, η κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σκοταδιστικός ρόλος των ΜΜΕ, η συνδρομή υγειονομικών σε ακραίες διαδικασίες κοινωνικού ελέγχου, αλλά και η ελπιδοφόρα στάση γιατρών, αλληλέγγυων πολιτών και οργανώσεων τίθενται κεντρικά στο εν λόγω ντοκιμαντέρ.
Η προβολή θα γίνει την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 19.30 στο θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης” και η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχει η δημοσιογράφος του περιοδικού Unfollowκυρία Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, το οποίο συμμετείχε στην παραγωγή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ.


Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι ένα πρόγραμμα του Α.Π.Θ., το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και το Δήμο Χανίων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης και μελών του οικογενειακού και συγγενικού τους περιβάλλοντος.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"