Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κομβικής σημασίας η υποχώρηση του Core Tier 1 στο 8% από 9%

Banks' NewsEmail Email
TOP STORY • ΝΕΑ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ • ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ • ΚΟΣΜΟΣ • ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ

TOP STORY

Κομβικής σημασίας η υποχώρηση του Core Tier 1 στο 8% από 9%

Euro-bills-001Ισχυρές αν μη τι άλλο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι πιέσεις που ασκούνται από τους Έλληνες τραπεζίτες τις τελευταίες μέρες, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συναινέσουν ώστε ο ελάχιστος απαιτούμενος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών να προσαρμοστεί στα όρια που θα ισχύσουν για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα προσεχή stress tests.

Ποιά είναι η κεφαλαιακή τρύπα των τραπεζών

banksΣτα επίπεδα των 3,5 δις Ευρώ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των 4 συστημικών τραπεζών μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δανειακών χαρτοφυλακίων από την Blackrock.

«Πράσινο φως» στις ρυθμίσεις «κόκκινο» στο… κούρεμα

daneiaΤα σταθερά πατήματα που προσπαθούν να βρουν οι τράπεζες μέσα στην γενικότερη αναδιάρθρωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου δέχονται… τρικλοποδιές από τα «κόκκινα δάνεια» και την δεδομένη ύφεση που υπάρχει και στον συγκεκριμένο κλάδο. Μιας και εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει βγει…. ήλιος, όλοι συμφωνούν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το φαινόμενο είναι πολύ δύσκολο να αναχαιτιστεί.

Η επόμενη μέρα μετά την BlackRock

banksetreΟι… εξετάσεις που καλείται να αριστεύσει ο εγχώριος τραπεζικός κλάδος δεν είναι άλλες από το πόρισμα της BlackRock σχετικά με τις «αντοχές» των ελληνικών τραπεζών.