Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #432
Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον η πολυσυζητημένη ταινία Η Ζωή της Αντέλ του Αμπντελατίφ Κεσίς, που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η ταινία Η Αφροδίτη με τη γούνα του Ρομάν Πολάνσκι που έκλεψε τις εντυπώσεις στις Ειδικές Προβολές των Ανοιχτών Οριζόντων του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθώς και το ντοκιμαντέρ της Χρύσας Τζελέπη και του Άκη Κερσανίδη Το χρονικό μιας καταστροφής για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης επανέρχεται αυτή την εβδομάδα με ένα αφιέρωμα στον Μεξικάνικο Κινηματογράφο.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (21-27/11/2013)
Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι
Γαλλία - Πολωνία
2013
  Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ 
Σκηνοθεσία: Αμπντελατίφ Κεσίς
Γαλλία
2013
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Χρύσα Τζελέπη, Άκης Κερσανίδης
Ελλάδα
2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αφιέρωμα Μεξικάνικος κινηματογράφος: θρησκεία, οικογένεια και επανάσταση το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα!
Mέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις το 54ο ΦΚΘ φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.
Κινηματογραφικό Εργαστήρι
Το Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις θεματικές εκδηλώσεις «Big Days» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, διοργανώνοντας το κινηματογραφικό εργαστήριο με θέμα Ο Ίψεν μέσα από το φακό.