Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

To μεγάλο discount της Eurobank

TOP STORY • ΝΕΑ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ • ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ • ΚΟΣΜΟΣ • ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ

TOP STORY

To μεγάλο discount της Eurobank


euroabankΤα λιμνάζοντα ύδατα έχει ταράξει η φημολογία για «προσαρμογές» στους όρους των warrants και οι συζητήσεις για την αλλαγή του νόμου της ανακεφαλαιοποίησης. Τα ερωτηματικά που έχουν γεννηθεί στους υφιστάμενους μετόχους και κατόχους warrants των ελληνικών τραπεζών πλέον είναι περισσότερα από ποτέ και επικρατεί ένα κλίμα αβεβαιότητας…

Τι πήραν οι τράπεζες από το Ελληνικό Δημόσιο, το διάστημα 2008-2013


banksΑναλυτικά στοιχεία με τα οποία για πρώτη φορά αποτυπώνονται με ακρίβεια τα ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική «Διάλυση»


ecbbbbbbbbbbΣτόχος του ευρώ ήταν να δημιουργήσει πλήρως ενοποιημένες χρηματοπιστωτικές αγορές. Ωστόσο, από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, στις αγορές έχει παρατηρηθεί τάση επανεθνικοποίησης. Έτσι, το μέλλον της ευρωζώνης εξαρτάται σημαντικά από το αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση ή αν οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα προχωρήσουν σε πλήρη ολοκλήρωση. Αλλά, οποιοδήποτε από τα δύο αποτελέσματα θα ήταν καλύτερο από την ενδιάμεση κατάσταση. Δυστυχώς όμως, προς τα εκεί φαίνεται να οδεύει η ευρωζώνη.

Τα warrants... και οι προσδοκίες κυβέρνησης και ΤΧΣ


warrantsΣτα ύψη βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και ακολούθως το επενδυτικό ενδιαφέρον, λόγω της επικείμενης άσκησης των warrants σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των διεθνών επενδυτών το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.