Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Το παιδί και το όνειρο με CD 
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος:
Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική:
Στέφανος Βαρελάς
Τραγουδούν:
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Κάρμεν Ρουγγέρη, Ελένη Ζιώγα, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου, Στέφανος Βαρελάς και ο μικρός Θοδωρής Χρυσικόπουλος. Κιθάρες: Στέφανος Βαρελάς Μαντολίνο Τζουρά: Λάμπρος Πανταζόπουλος Φλάουτο: Μυρτώ Χρυσανθόπουλου, Πιάνο: Σπύρος Παπαδάτος
Έτος: 13 Νοεμβρίου 2013
Σχήμα: 24X32
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-021-4

Θρακιώτικη κουζίνα Συγγραφέας:  
Στέλλα Σπανού Έτος: 13 Νοεμβρίου 2013
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 176
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-005-4
Ετικέτες Διατροφή, Μαγειρική

Το ταξίδι στις γεύσεις της Θράκης δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Εκεί που νομίζεις ότι πλησιάζεις στον κορεσμό, εκεί ανακαλύπτεις καινούργιες μυρωδιές και γεύσεις.
Σε κάθε σου βήμα παρουσιάζεται ένας καινούργιος γευστικός πειρασμός που σε καλεί να τον δοκιμάσεις. Αυτή η πολυπολιτισμική κουζίνα που έχει η περιοχή είναι αυτό το «κάτι» που σε κάνει να μην πλήττεις ποτέ γευστικά.
Τόπος γεμάτος με μπαξέδες και λογής-λογής κρεατικά, θαλασσινά με έντονο το άρωμα της θάλασσας, σιτηρά και ψωμί με μοσχοβολιές και με μια αυθεντικότητα, τόσο στα γλυκά και στα ανατολίτικα μπαχάρια, όσο και στους ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν μέσα από τη γη τα προϊόντα.
Σε κάθε της γωνιά η Θράκη σού θυμίζει ότι, παρόλο που όλα αλλάζουν γύρω μας, η ψυχή της κουζίνας της μένει πάντα ίδια και απαράλλακτη. Ανέπαφη, βρίσκεται εκεί και σε περιμένει να την ανακαλύψεις, να τη δοκιμάσεις, να πειραματιστείς μαζί της και να τη γευτείς.
Φωτογραφίες: Στέλλα Σπανού

Τιριμπιμπίμ ο ιππότης των χρωμάτων (με CD) 
Συγγραφέας: Γιούλα Μιχαήλ
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Γιούλα Μιχαήλ
Έτος: 7 Οκτώμβριου 2013
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-015-3

Γκρι! Αυτό το χρώμα επικρατούσε στο σπίτι του Τιριμπιμπίμ. Γκριζάδα και σιωπή, απόλυτη ανία και θλίψη. Ακόμα και η νταντά του ήταν σκληρή και αυστηρή, σαν μάγισσα βλοσυρή και κακομούτσουνη, η Μουτζουφλού με τΆ όνομα. Μοναδική παρέα του, η φαντασία. Μια μέρα όμως είχε την τύχη να βρει ανοιχτή την πόρτα ενός δωματίου του σπιτιού, στο δεύτερο υπόγειο δεξιά, που ήταν πάντα κλειδωμένη, και βρέθηκε σΆ έναν… παράδεισο! Ο φίλος μας ο Τιριμπιμπίμ αποφάσισε να τα αλλάξει όλα…
Τιριμπιμπίμ, ο ιππότης των χρωμάτων
Ένα μουσικό παραμύθι της Γιούλας Μιχαήλ που υμνεί τη σημασία του ήχου και της εικόνας στην ανάπτυξη του παιδιού αλλά και των μεγάλων. 

Ο Χαρούλης, το χελιδόνι του χειμώνα
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος: 7 Οκτώβριου 2013
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-018-4
Ετικέτες
Ζώα, Συνεργατικότητα, Φιλία
Ο Χαρούλης είναι ένα μικρό, περίεργο και σκανταλιάρικο χελιδονάκι και που του αρέσει να γελάει και να πειράζει τους φίλους του. Όταν οι γονείς του έρχονται στην Ελλάδα για να περάσουν το καλοκαίρι τους, ο μικρούλης ενθουσιάζεται με την χώρα και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να επισκέπτεται τις φωλιές των άγνωστων γειτόνων προσπαθώντας να τους γνωρίσει και να τους κάνει φίλους του. Κι όταν κάποτε τελειώνει το όμορφο Καλοκαίρι κι ενώ οι γονείς του ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλη πιο ζεστή χώρα, ο Χαρούλης που έχει πλέον αγαπήσει την Ελλάδα, αρνείται πεισματικά να τους ακολουθήσει και αποφασίζει να ξεχειμωνιάσει εδώ. Μα σαν έρχεται ο άγριος Χειμώνας, οι αγριοβοριάδες και ο χιονιάς, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για το χελιδονάκι που αρχίζει να πεινά επειδή δεν μπορεί να βρει σποράκια να τραφεί. Μετανοιωμένος για την απόφαση του να μείνει πίσω, αναλογίζεται με νοσταλγία την οικογένειά του που βρίσκεται πια πολύ μακριά. Όμως οι φίλοι που έκανε αρχίζουν να ανησυχούν όταν εκείνος παύει να τους επισκέπτεται.. Αραγε θα πάνε να τον βοηθήσουν ή θα τον αφήσουν στην τύχη του; Ένα υπέροχο παραμύθι που μας διδάσκει πως τα παθήματα της ζωής μας ωριμάζουν γρηγορότερα και μας κάνουν σοφότερους και πως οι πραγματικοί μας φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Μέσα από τον Χαρούλη το χελιδόνι του Χειμώνα θα μάθετε πως στην ζωή ερχόμαστε για να μαθαίνουμε…