Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ARCTUROS

Ηρθε η ώρα για το χειμέριο ύπνο

Κλειστό μέχρι το Μάρτιο θα είναι το Καταφύγιο στο Νυμφαίο, όσο δηλαδή διαρκεί και ο χειμέριος ύπνος των αρκούδων! Από την Τρίτη οι πόρτες του Καταφυγίου έχουν κλείσει προκειμένου να κοιμηθούν ανενόχλητες οι 10 αρκούδες που αν και δεν έχουν ζήσει ποτέ ελεύθερες στη φύση, κάθε χρόνο πέφτουν κανονικά σε λήθαργο. Το Καταφύγιο του Λύκου στην Αγραπιδιά Φλώρινας, ωστόσο, παραμένει ανοικτό κανονικά και σας περιμένει κάθε Σαββατοκύριακο (Ώρες ξεναγήσεων 10.00 πμ, 11.00 πμ, 12.00 μμ, 13.00 μμ, 14.00 μμ, 15.00 μμ, 16.00 μμ, 16.30 μμ.).
Όχι στην επαναφορά των παραστάσεων και των θεαμάτων στους ζωολογικούς κήπους!

Την επαναφορά των παραστάσεων και των θεαμάτων με ζώα επιχειρεί να επαναφέρει η κυβέρνηση δύο μόλις χρόνια μετά την κατάργησή τους! Στις αρχές του 2012 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, φιλοζωικές οργανώσεις, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και ομάδες πανηγύρισαν την ψήφιση του Ν.4039/2012 ο οποίος απαγόρευσε τη λειτουργία τσίρκων με ζώα καθώς και κάθε είδους παραστάσεις με ζώα. Με το νομοσχέδιο που συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή επιχειρείται η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς που είχε ως αποτέλεσμα την κακοποίηση ζώων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους για την πραγματοποίηση ζωντανών παραστάσεων. Βαφτίζοντας ως «εκπαιδευτικές» παραστάσεις οι οποίες δεν διαθέτουν καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαιδευτική διάσταση, δεδομένου ότι η εικόνα που παρουσιάζεται είναι ψευδής και ουδόλως ανταποκρίνεται στην ζωή και τη συμπεριφορά των ζώων στη φύση.
Διαβάστε περισσότερα
Φούτερ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για μικρούς και μεγάλους

Για τα κρύα του χειμώνα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας έχει την καλύτερη λύση: το αγαπημένο και κλασικό πλέον φούτερ με κουκούλα. Σε διάφορα χρώματα για μικρούς και για μεγάλους και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το eshop σε μειωμένη τιμή.
Δείτε όλα τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
«Ευχαριστώ» στους εθελοντές

Στην περίοδο των γιορτών αρκετοί επισκέπτες βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ προκειμένου να δουν από κοντά το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας και του Λύκου καθώς και το Κέντρο Ενημέρωσης. Η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επισκέψιμων χώρων μας στάθηκε δυνατή χάρις στην προσφορά των εθελοντών μας. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει τόσο τους εθελοντές οι οποίοι την περίοδο των γιορτών πρόσφεραν το χρόνο τους για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και τους υπόλοιπους εθελοντές οι οποίοι βοήθησαν το έργο μας μέσα στο 2013!
Ο ΒΙΟτοπος πάει στο Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης

Εκδήλωση γνωριμίας και εξοικείωσης με τις δράσεις του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ υλοποίησαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013. Το Γυμνάσιο Πολυσίτου είναι ένα από τα 20 σχολεία και ιδρύματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου μέσα στο 2014 θα δημιουργηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ένας βοτανικός κήπος στην αυλή του.
Διαβάστε περισσότερα
Πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Τον αποτροπιασμό και την καταδίκη προκάλεσε ο φόνος δύο ακόμη αρκούδων (μία θηλυκή και το αρκουδάκι της), τις οποίες πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι στην περιοχή Πολυανέμου Καστοριάς κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα! Οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες σε κοντινή απόσταση από το δρόμο. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα, και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της…
Διαβάστε περισσότερα