Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Το περιφερειακό "όραμα" των τραπεζών της ευρωζώνης

Banks' News

TOP STORY

Το περιφερειακό "όραμα" των τραπεζών της ευρωζώνης

blackrockΟι τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα είναι πάντα συνυφασμένες. Στις καλές και στις κακές εποχές, αλλά και στις αμήχανες στιγμές στο μεσοδιάστημά τους. Η περιφέρεια της ευρωζώνης (η οποία έχει ξεκινήσει το 2014 με ράλι τόσο στο δημόσιο χρέος όσο και στις κρατικές τραπεζικές μετοχές) διανύει μία τέτοια «αμήχανη» περίοδο. Οι τράπεζες της περιφέρειας είναι πιθανό να ξοδέψουν μεγάλο μέρος του έτους αυξάνοντας το δανεισμό προς τα κράτη για να αντικαταστήσουν τα ιδιωτικά δάνεια.

M. Σάλλας: Κατάλληλη η στιγμή να ενισχυθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών


sallas-hrakleio-image 468 312 sΗ διαμόρφωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνθηκών βιωσιμότητας του χρέους και αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας, θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και την αποκατάσταση αξιοπιστίας των ελληνικών τραπεζών, ανοίγοντας το δρόμο για την εξασφάλιση ρευστότητας και με πιο ανταγωνιστικούς όρους, τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΕΒ, με θέμα τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Εκτροχιάζεται η αύξηση της Eurobank;


euroabankΜια νομοθετική ρύθμιση λίγων αράδων, που έχει «κολλήσει» κάπου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, περιμένει εναγωνίως η διοίκηση της Eurobank, καθώς, εάν η ρύθμιση δεν ψηφισθεί το αργότερο στα τέλη Ιανουαρίου, η σχεδιαζόμενη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου «εκτροχιάζεται» και μετατίθεται χρονικά περί τους τρεις μήνες αργότερα.

Τι ψάχνουν τα «αρπαχτικά» funds Oaktree Capital και Brevan Howard;


capitalH απόβαση του αμερικανικού fund-κολοσσού Oaktree Capital Management, που συνολικά διαχειρίζεται 80 δισεκατομμύρια δολάρια στην ελληνική τραπεζική αγορά είναι γεγονός και επιβεβαιώνει τόσο το άνοιγμα της διαδικασίας πώλησης προβληματικών δανείων από τις ελληνικές τράπεζες όσο και την ποιότητα των κεφαλαίων που γυροφέρνουν την Ελλάδα.