Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Το πραγματικό σκάνδαλο με το «κανόνι» του Τ.Τ.

Το πραγματικό σκάνδαλο με το «κανόνι» του Τ.Τ.
Ύποπτες χορηγήσεις δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «ξεσκονίζει» η Δικαιοσύνη, φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση ακόμη και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, όπως ο Δ. Κοντομηνάς. Παρόλα αυτά, αλγεινή εντύπωση στους γνωρίζοντες προκαλεί η έλλειψη ουσιαστικής εισαγγελικής έρευνας για το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο οδήγησε στο «λουκέτο» της ιστορικής δημόσιας τράπεζας.
Περισσότερα...
Έξοδος από μνημόνιο στην... πλάτη των τραπεζών
Το δρόμο της εξόδου από το μνημόνιο, την ώρα που το Βερολίνο φαίνεται να απεργάζεται διαιώνιση των μνημονίων, δείχνει ο Γ. Στουρνάρας: αυτή η έξοδος, όπως με σαφήνεια υπαινίχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, μπορεί να γίνει στην... πλάτη των τραπεζών, αν αυτές αποδείξουν ότι είναι βιώσιμες, χωρίς να χρειάζεται το κεφαλαιακό «μαξιλάρι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Περισσότερα...
Έρχεται η χρονιά της κάθαρσης
Αν το νέο έτος που μας αφήνει ήταν εξουθενωτικό για τις ελληνικές τράπεζες, τότε το 2014 θα είναι «εξαντλητικό». Γιατί τα ανοιχτά μέτωπα είναι τόσα πολλά, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το τραπεζικό τοπίο του μέλλοντος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Περισσότερα...
ΕΚΤ: Η μείωση της πλεονάζουσας ρευστότητας και η πτώση του πληθωρισμού αυξάνει την πίεση
Η πλεονάζουσα ρευστότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης είναι πιθανό να υποδιπλασιαστεί αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι τράπεζές της αντλούν ως τώρα πολύ λιγότερα κεφάλαια από αυτά που τους έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), γεγονός το οποίο ωθεί προς τα πάνω την ισοτιμία του ευρώ και εντείνει την πίεση στο διοικητικό συμβούλιο του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ΕΕ να αναλάβει περαιτέρω δράση.
Περισσότερα...
ΝΕΑ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΙΒΜ: Επένδυση $1 δισ. στο «supercomputer» Watson
Κύπρος: Εθελουσία για 550 υπαλλήλους της Cyta
Νικητές το 2013 οι ισχυροί του εμπορίου
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Εξετάζεται παράταση στο πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες
Συνωστισμός στις εφορίες από παραπλανητικά μηνύματα για τις έκτακτες εισφορές
Αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ζητεί η ΕΣΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ
Απελευθερώνεται κρατούμενος του Γκουαντάναμο με απόφαση επιτροπής
Στο Ισραήλ στο τέλος Φεβρουαρίου η Άνγκελα Μέρκελ
Κογκρέσο και Πεντάγωνο επιμένουν ότι ο Σνόουντεν έβαλε σε κίνδυνο τις ΗΠΑ
ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ
Ανοδος για έκτη συνεχή συνεδρίαση
Νέο ρεκόρ ο Γ.Δ
Σε νέα υψηλά σχεδόν 2,5 ετών…