Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Όφελος 2 δισ. στις τράπεζες από τη μείωση των επιτοκίων

Banks' NewsEmail Email

TOP STORY

Όφελος 2 δισ. στις τράπεζες από τη μείωση των επιτοκίων

daneiaΌφελος 2 δισ. ευρώ θα έχουν οι τράπεζες σε διάστημα από τη σημαντική μείωση των επιτοκίων προθεσμιακών καταθέσεων. Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων θα μειωθούν σταδιακά στο 2% από 3,5% που είναι σήμερα.

Τράπεζες: Ποια assets βγάζουν στο «σφυρί»


banksΜε κεφάλαια άνω των 6 δισ. ευρώ θα ενισχυθούν οι τράπεζες μέσω πωλήσεων θυγατρικών και ακινήτων αλλά και των συνεργιών που δημιουργούν οι συγχωνεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων περίπου 3,5 δισ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την πώληση των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων ενώ επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τις συνέργειες.

ΕΚΤ και ΤτΕ και … η εποπτεία των τραπεζών


tte6Έτος αλλαγών που μπορεί να αποδειχθούν ιστορικής σημασίας, αλλά και «ανανέωσης», αναμένεται να είναι το 2014 για την τράπεζα της Ελλάδος.
Καθώς έπειτα από 85 χρόνια λειτουργίας, η κεντρική τράπεζα της χώρας αλλάζει ρόλο. Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να ανανεώνει τη θητεία του νυν διοικητή, κ. Γιώργου Προβόπουλου, με την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ξετυλίγοντας το… κόκκινο κουβάρι του Τ.Τ


taxtamΣε ένα από τα πιο σύνθετα τραπεζικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών πρωταγωνιστεί η BadBank του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Βαριά κακουργήματα, που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, βαραίνουν 30 κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών ανώτερα τραπεζικά στελέχη και διαπρεπείς επιχειρηματίες.