Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Πακέτο» από την τρόικα περιμένουν οι τραπεζίτες

Banks' NewsEmail Email
TOP STORY • ΝΕΑ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ • ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ • ΚΟΣΜΟΣ • ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ

TOP STORY

«Πακέτο» από την τρόικα περιμένουν οι τραπεζίτες


troika 11111Το δικό τους «πακέτο» περιμένουν οι τραπεζίτες από την τρόικα, η οποία συμφωνήθηκε χθες στο Eurogroup ότι θα καταφθάσει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πιθανότερο την Κυριακή.

Όλες οι νέες προσφορές των τραπεζών


banksetreΟι τράπεζες τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εκλογών, της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των στρες τεστ και της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων και την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της διετίας 2014 - 2015.

Τι περιμένουν οι τραπεζίτες από την τρόικα


bankssssssssssssssssΤην επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα αναμένουν με ανυπομονησία οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διάλογος για τα κριτήρια με τα οποία θα προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και να ολοκληρωθεί η άσκηση προσομοίωσης που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η τρόικα, οι τράπεζες και …η καθυστέρηση


bank
logos 390 2503Το πρώτο θέμα, ίσως και το πιο κρίσιμο, αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και συγκεκριμένα το Core Tier I. Σήμερα ο δείκτης που είναι απαιτητός για τις ελληνικές τράπεζες είναι 9%, έναντι 8% για τις λοιπές ευρωπαϊκές τράπεζες. Τα πανευρωπαϊκά stress tests που έχουν και αυτά ξεκινήσει διενεργούνται με δείκτη 8%, δεδομένο από το οποίο προκύπτει και το σχετικό αίτημα της ελληνικής πλευράς για εναρμόνιση.