Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #443
Ίστβαν Ζάμπο, Ζόλταν Φάμπρι, Μάρτα Μετζάρος, Κάρολι Μακ. Διακεκριμένοι δημιουργοί του ουγγρικού σινεμά που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στον παγκόσμιο κινηματογράφο, πρωταγωνιστούν στο αφιέρωμα "Κινηματογραφικά διαμάντια από την Ουγγαρία", το οποίο παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α’, Λιμάνι). Οι ταινίες αποτυπώνουν καθοριστικές πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις και ανατέμνουν τη γυναικεία ψυχοσύνθεση και τις διαπροσωπικές σχέσεις, μέσα από ήρωες που ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (13/2/2014 - 19/2/2014)
NYMPHOMANIAC: ΜΕΡΟΣ Α'
Λαρς φον Τρίερ
Δανία - Γερμανία, 2013
  OH BOY
Γιαν Όλε Γκέρστερ
Γερμανία, 2012
 
NEBRASKA

Αλεξάντερ Πέιν
ΗΠΑ, 2013
 
 
 
Ταινίες από την Αγορά του ΦΚΘ στη Μπερλινάλε
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχαίρει τις ελληνικές και ξένες ταινίες οι οποίες, έχοντας ξεκινήσει την πορεία τους στην Αγορά του ΦΚΘ, συμμετέχουν φέτος στο 64ο Φεστιβάλ Βερολίνου, που άνοιξε την αυλαία του στις 6/2 και ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.
 
Το 2ο μέρος του Nymphomaniac στο Ολύμπιον
Η πιο προκλητική κινηματογραφική δημιουργία του Λαρς φον Τρίερ ολοκληρώνεται. Δείτε το Nymphomaniac: Μέρος Β' στο Ολύμπιον την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.
 
CineΚάρταF 
Αποκτήστε την Κάρτα Μέλους CineΚάρταF του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και δείτε όλες τις ταινίες Α’ προβολής στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας με τιμή εισιτηρίου μόνο 5 ευρώ για όλη την κινηματογραφική σεζόν 2013-2014!