Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #455
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 23 Μαρτίου, ωστόσο οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκινούν τη διαδρομή τους στην Ελλάδα. Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι φέτος προστέθηκαν νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και χώρους που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν την προσφορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά. 
 
 
 

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Άγκνες Σος (Ρεύματα αγάπης), Τόμας Χέιλι (Αμερικανός ονειροπόλος) και Κλάους Ντρέξελ (Στο χείλος του κόσμου).


περισσότερα...
 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Μούνα Στούαρτ (Καλύτερα να βουτήξεις), Καρίν Έκμπεργκ (Ένας χωρισμός), Μάθιου Ποντ (Βίος κι εγκλήματα της Ντόρις Πέιν) και Τόνισλαβ Χρίστοφ (Ιστορίες με ψυχή και ψωμί).

περισσότερα...
 
 
 
 
Βραβείο EDN
Το καθιερωμένο βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ (EDN), το οποίο τιμά πρόσωπα και οργανισμούς από την Ευρώπη με μεγάλη συνεισφορά στον τομέα του ντοκιμαντέρ, απονεμήθηκε φέτος στον Tue Steen Mϋller, μια εξέχουσα φυσιογνωμία στο χώρο των ταινιών τεκμηρίωσης, με σπουδαίο έργο στο ενεργητικό του. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Εϊπίδη. 
Πωλητήριο
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τα πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της ετήσιας Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: