Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ίδρυμα Ευγενίδου


Αγαπητοί φίλοι,  
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 1 Μαρτίου έως 20 Ιουλίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς προσκαλεί σε μία επιστημονική περιήγηση στον κόσμο των ρευστών, των ποτών και των φαγητών! Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ενότητας «H Επιστήμη από το ποτήρι… στον δοκιμαστικό σωλήνα»: http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3455&cnode=180
Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο παρουσιάζει την Τρίτη 18 Μαρτίου την νέα ψηφιακή παράσταση: «Γαία: Γέφυρα σ΄ ένα Δισεκατομμύριο Ήλιους». Την ψηφιακή αυτή παράσταση, που αποτελεί συμπαραγωγή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΣA), θα προλογίσει ο Καθηγητής  Mark McCaughrean, Ανώτερος  Επιστημονικός Σύμβουλος στον ΕΣΑ.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Mε την παρουσίαση του θέματος: «Πέλαγος ἀχανὲς εἰσὶν αἱ φυσικαὶ θεωρίαι» Επιστημονικές αναζητήσεις στον ελληνικό φιλοσοφικό στοχασμό των προεπαναστατικών χρόνων και εισηγητές τον Μανώλη Πατηνιώτη και τον Γιώργο Βλαχάκη, συνεχίζεται την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30 η σειρά συναντήσεων «Διασταυρώσεις», από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον σύνδεσμο που ακολουθεί:
Ένα βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας με την τέχνη και τεχνική της μνήμης, οργανώνεται από την Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρες 17:00 έως 20:00. Φέρει τον τίτλο «Μνημονική» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Το εργαστήριο υλοποιείται από τον Γιώργο Ευγενικό και φέρει την επιστημονική επιμέλεια της Μαριέττας Παπαδάτου-Παστού.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από τον σύνδεσμο που ακολουθεί:

 
Φιλικά
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ