Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Φεβρουάριος 2014
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Φεβρουάριος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το 2013, μέσω των δράσεών μας,
υποστηρίχθηκαν 63.299 παιδιά & οι οικογένειές τους!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε παρουσίασε τον Απολογισμό των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων του για το έτος 2013.  
Κατά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων 2013 των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων που υλοποιεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε: «Το εξαιρετικά δύσκολο 2012 ακολούθησε μία ακόμα δυσκολότερη χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάλυψε αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν αισθητά, διατηρώντας όμως ΠΑΝΤΑ την ίδια ποιότητα.
Και πάλι ΜΟΝΟΣ χρηματοδότης και αρωγός του έργου μας ο απλός κόσμος και οι εταιρείες, που εν μέσω βαθιάς ύφεσης, μας στηρίζουν. Παράλληλα με τις δράσεις μας, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς, θεωρώντας ότι οι συνέργιες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν. Από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζουμε θα ήθελα να σταθώ και να τονίσω ότι το 2013 μέσω των δράσεών μας υποστηρίχθηκαν 63.299 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά!»
Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Τα παιδιά ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Εθνική Ημέρα Ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, τα παιδιά του YouSmile ανέλαβαν δράση! Κινητοποίησαν και ευαισθητοποίησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για να σταθούν όλοι ενάντια στο φαινόμενο αυτό. Με σύνθημα Σταμάτα το Bullying, ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ! (#mila_tora) ένωσαν τις δυνάμεις τους και βρέθηκαν δίπλα σε κάθε παιδί που εκφοβίζεται και νοιώθει πόνο, φόβο, ντροπή....
Διαβάστε περισσότερα εδώ.  
Δείτε το spot κινητοποίησης των παιδιών εδώ.


Συγκέντρωση τροφίμων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
ενόψει Πασχαλινής περιόδου!
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει σταθερά και καθημερινά, ενόψει της Πασχαλινής περιόδου.
Για μια ακόμα χρονιά κινητοποιούμε πολίτες και φορείς προκειμένου να συσπειρωθεί το σύνολο της κοινωνίας και να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης.
Συγκεντρώνουμε: γάλα εβαπορέ, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρές, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, χλωρίνη κλπ), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων) και χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας).
Φέτος το Πάσχα, ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί και ας χαρίσουμε χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά!
Πληροφορίες για τα σημεία συγκέντρωσης εδώ.


Τον Φεβρουάριο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε 3.347 παιδιά!
Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και η κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Οργανισμού «το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέτασε, το μήνα Φεβρουάριο, 3.347 παιδιά πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά στην Πάτρα, τον Πύργο, τη Μεσσήνη, την Καλαμάτα, το Γύθειο και το Μαρούσι.
Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust.
Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος για το 2014.
Πληροφορίες για τη δράση της Προληπτικής Ιατρικής εδώ.


Πασχαλινές λαμπάδες από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!
Ετοιμάσαμε και για φέτος το Πάσχα ξεχωριστές λαμπάδες, φτιαγμένες με μεράκι και δημιουργικότητα από το Εθελοντικό μας εργαστήρι, για να τις δωρίσετε στα παιδιά σας, τους φίλους σας ακόμα και τους συνεργάτες σας.
Αγοράζοντας είδη του Οργανισμού, ενισχύετε το έργο και τις δράσεις του, χαρίζοντας περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που έχουν ανάγκη.
Επισκεφτείτε το e-shop εδώ.
   
Θα ήθελα και εγώ να είχα μαμά, να αγαπάει μόνο εμένα!
Hταν απόγευμα και πήγαμε βόλτα με τον μικρό μας. Περάσαμε όμορφα, αν και κοιτούσε τα άλλα παιδάκια με τις μαμάδες τους. Παρόλα αυτά ήταν χαρούμενος.
Όταν γυρίσαμε σπίτι πήρε το τηλέφωνο και πήγε σε μια γωνία του σπιτιού.  
Έψαχνα να τον βρω και τον είδα στις σκάλες να κάνει πως μιλάει με κάποιον....
Διαβάστε περισσότερα εδώ.