Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #457
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης δίνει τη σκυτάλη στο 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2014, στο Ολύμπιον. Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν 14 ταινίες από το πρόγραμμα του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, οι οποίες εντάσσονται στις ενότητες «Διαγωνιστικό τμήμα», «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», «Focus», «Η νέα ταξιαρχία του γαλλικού σινεμά» και «Λευκή κάρτα στη Nathalie Baye», η οποία είναι ανάδοχος της φετινής διοργάνωσης.
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (27/3-2/4/2014)
KISMET
Νίνα Μαρία Πασχαλίδου
Κύπρος - Ελλάδα, 2013
  ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ
Χιροκάζου Κόρε-Εντα
Ιαπωνία, 2013
  ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ SUGARMAN
Μαλίκ Μπεντζελούλ
Σουηδία - Αγγλία, 2012
  ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΝΙΑ
Μαρία Ντούζα
Ελλάδα - Σερβία, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Τέσσερα κλασικά αριστουργήματα του Χίτσκοκ περιλαμβάνει το νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Στον ίλιγγο του Άλφρεντ Χίτσκοκ», που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. Πρόκειται για τις ταινίες Σιωπηλός μάρτυς, Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά, Δεσμώτης του ιλίγγου και Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων.
 
16ο ΦΝΘ: Περιφερειακές Εκδηλώσεις
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα ταξιδεύει και φέτος σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με τη συνεργασία των τοπικών αρχών και τη στήριξη πολιτιστικών οργανώσεων και πανεπιστημίων, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: