Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αυτή την Κυριακή 13 Απρίλη..."Σεμινάριο Δημιουργικού Χορού"

Inline image 1
Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δημιουργικού Χορού
με την Τέτη Νικολοπούλου
Αυτή την Κυριακή 13 Απριλίου, 14:00-17:00, σας περιμένουμε στο Σεμινάριο Δημιουργικού Χορού της Τέτης Νικολοπούλου, στο Dancevacuum στο Χαλάνδρι (Διογένους 44, στάση μετρό "Αγία Παρασκευή".
Απευθύνεται σε δασκάλους χορού, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς και σε όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση ως παιδαγωγικό εργαλείο.
Στο Σεμινάριο, εξοικειωνόμαστε συνοπτικά με τις βασικές αρχές του Δημιουργικού χορού, που ο Laban πρώτος εντόπισε. Ανακαλύπτουμε τις διαφορετικές ποιότητες που μπορεί να έχει ο χορός ανάλογα με τον χώρο, τον χρόνο, τις δυναμικές και την ροή που έχει η κίνηση κάθε φορά. Επιπλέον, εστιάζουμε στην έρευνα της συνειδητής κίνησης και προχωράμε σε συνδέσεις σε σχέση με τα επίπεδα της κιναισθητικής αντίληψης που μπορούμε να πετύχουμε κάθε φορά. 
Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε περισσότερο στις αρχές της κίνησης, ώστε να πετύχουμε την δική μας σωματική αφύπνιση, για να μπορούμε έπειτα να οδηγούμε τα παιδιά να προσεγγίζουν ποιοτικά την σωματικότητα και την χορευτικότητά τους. 
Με οδηγίες σε σχέση με τις ανατομικές δυνατότητες του σώματος, την βιομηχανική του αλλά και τα ψυχοπαιδαγωγικά του χαρακτηριστικά, συνδέουμε το σώμα με την σκέψη, την φαντασία και τις εικόνες για να ανακαλύψουμε τον πλούτο και την χαρά της κινητικής δημιουργικότητας.
Διάρκεια κύκλου: Μάρτιος-Ιούνιος 2014
Ώρα: 14:00-17:00  (οι ώρες ενδέχεται να αλλάξουν με τη σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων)
Διάρκεια: 3 ώρες / μήνα
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ / μήνα
Πληροφορίες - Eγγραφές: 6937-734259
Dancevacuum: Διογένους 42,  Χαλάνδρι (στάση Μετρό: Αγία Παρασκευή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: