Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ARCTUROS

Επισκεφθείτε τα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα θα παραμείνουν τα Καταφύγια και το Κέντρο Ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τα μυστικά της άγριας ζωής. Συγκεκριμένα το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας (στο Νυμφαίο), το Καταφύγιο του Λύκου (στην Αγραπιδιά Φλώρινας) και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα (Νίκειος Σχολή στο Νυμφαίο) θα λειτουργούν καθημερινά από τη Μ. Παρασκευή έως και την Κυριακή του Θωμά από τις 10 έως τις 16.30. Για περισσότερες πληροφορίες: 2386041500
Ο Ελληνικός Ποιμενικός ταξιδεύει στην Κρήτη

Στις 18, 19 και 20 Μαρτίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ βρέθηκε στην Κρήτη όπου για πρώτη φορά μοιράστηκαν κουτάβια Ελληνικού Ποιμενικού σε κτηνοτρόφους της περιοχής. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE + βιοποικιλότητα «Καινοτόμες δράσεις ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα» επισκέφθηκε κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών του νομού Ηρακλείου και παραχώρησε 16 κουτάβια Ελληνικού Ποιμενικού.
Διαβάστε περισσότερα
Καινούριες ποδιές!

Βάλε το... χιούμορ και τη νέα ποδιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην κουζίνα σου! Πεινάς σαν λύκος ή τρως σαν αρκούδα; Όποιο από τα δύο συνθήματα κι αν σε εκφράζει περισσότερο θα το βρεις σε διάφορα χρώματα. Τιμή: 13,5€
Δείτε όλα τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Σε πλήρη εξέλιξη οι ΒΙΟτοποι το Μάρτιο

Το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων. Μέσα στο Μάρτιο υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις με άφθονη θετική ενέργεια από συνεργάτες, εκπαιδευτικούς και κυρίως τα συμμετέχοντα παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επισκέφθηκε σχολεία στη Σκιάθο και στη Σκόπελο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε συνεργασία με την “Άγονη γραμμή-γόνιμη” πραγματοποίησε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις στη Σκόπελο και τη Σκιάθο. Πιο συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου πρώτη στάση ήταν το Δημοτικό της Σκοπέλου, και στις 12 και 13 Μαρτίου το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Σκιάθου.
Διαβάστε περισσότερα
Η πρώτη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο για το 2014

Η πρώτη αρκούδα θύμα τροχαίου ατυχήματος για το 2014 καταγράφηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου. Πρόκειται για αρσενική αρκούδα περίπου 4 ετών η οποία χτυπήθηκε στις 04:30-05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου από διερχόμενο όχημα στην Εγνατία Οδό (στο τμήμα «Σιάτιστα- Γρεβενά» ) μετά τη σήραγγα«Ταξιάρχη» στο ρεύμα προς Γρεβενά. Είναι το τέταρτο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώνεται στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το 2008.
Διαβάστε περισσότερα
Προτάσεις της Εθνικής Ομάδας Ενάντια στα Δηλητήρια

Με επιστολή τους οι περιβαλλοντικοί φορείς ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και WWF Ελλάς κατέθεσαν τις προτάσεις τους στη διαβούλευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επί του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) για τη συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων.
Διαβάστε περισσότερα
Οι γύπες της Ευρώπης απειλούνται με αφανισμό

Την πανευρωπαϊκή απαγόρευση της κτηνιατρικής χρήσης του Diclofenac (Δικλοφενάκη) ζητούν οι περιβαλλοντικοί φορείς ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και WWF Ελλάς με επιστολή τους προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι φορείς επισημαίνουν ότι απαιτείται προστασία των γυπών από την έκθεση στο επικίνδυνο αυτό φάρμακο, καλώντας την ελληνική πολιτεία να αναλάβει άμεσα δράση.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: