Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σελίδες Απριλίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Βιβλία Ενηλίκων Παιδικά Βιβλία Εκδηλώσεις

ΤΡΙΠΛΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Με αυτό το τεύχος του newsletter «ΣΕΛΙΔΕΣ» έχουμε τριπλά εγκαίνια! Πρώτον, εγκαινιάζουμε το νέο μας web site το οποίο θα βρίσκεται πλέον στη διεύθυνση: www.epbooks.gr.
Ταυτόχρονα, εγκαινιάζουμε το πρώτο μας e-shop (μέρος του epbooks) απ’ όπου θα μπορείτε να αγοράσετε βιβλία των Εκδόσεων Παπαδόπουλος με μόνιμη έκπτωση 10% στη τιμή!
Τέλος, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει ανοίγοντας το e-mail αυτό, το ενημερωτικό μας δελτίο είναι πλέον σε μορφή e-newsletter.
Μην περιμένετε λοιπόν, επισκεφθείτε και περιηγηθείτε στο νέο web site, διαβάστε το newsletter και πείτε μας τη γνώμη σας.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
John Steinbeck

Το πιο πολυσυζητημένο αμερικάνικο βιβλίο του 20ού αιώνα κυκλοφορεί σε νέα, σύγχρονη μετάφραση. Ένα μυθιστόρημα-σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος εξασφάλισαν από το Ίδρυμα Steinbeck τα αποκλειστικά δικαιώματα του έργου του Τζον Στάινμπεκ για την ελληνική γλώσσα.
Μετά το Άνθρωποι και ποντίκια παρουσιάζουν Τα σταφύλια της οργής δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μια νέα γενιά αναγνωστών να γνωρίσει το έργο του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα.
Ο Στέινμπεκ περιγράφει με...
Περισσότερα...

ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ
Coleen Hoover

Αν είχατε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ήρεμη ζωή μέσα σε ένα ψέμα ή σε μια αλήθεια που πονάει βαθιά και φέρνει τα πάνω κάτω, τι θα επιλέγατε; Η Σκάι, ένα κορίτσι δεκαεπτά χρονών, ζει μια προστατευμένη ζωή με τη θετή της μητέρα. Από το παρελθόν της θυμάται ελάχιστα πράγματα. Η ήρεμη ζωή της ανατρέπεται την ημέρα που γνωρίζει τον Ντην τον οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ο Ντην, όμως δεν είναι αυτός που δείχνει και όταν η αλήθεια αποκαλύπτεται ολόκληρη η ζωή της Σκάι ανατρέπεται για πάντα. Το Χωρίς ελπίδα είναι ένα...
Περισσότερα...

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ
Alex Ferguson

Η εκπληκτική πορεία του Άλεξ Φέργκιουσον από τη γειτονιά του στη Γλασκώβη μέχρι την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφυγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δόξα και τιμές: η ομάδα του είχε κερδίσει το πρωτάθλημα για 13η φορά στην ιστορία της και ο ίδιος είχε κατακτήσει ομόφωνα τον τίτλο του μεγαλύτερου μάνατζερ στην ιστορία του αγγλικού και διεθνούς ποδοσφαίρου. Υπό την ηγεσία του «Σκωτσέζου» η Μάντσεστερ μεταμορφώθηκε από έναν απλό ποδοσφαιρικό σύλλογο σε μια τεράστια πολυεθνική χάρη στην...
Περισσότερα...

ΔΟΚΙΜΙΟ-ΙΣΤΟΡΙΑ

ΣΜΥΡΝΗ 1922
M.Housepian Dobkin

H εγκυρότερη μελέτη που έχει γίνει ποτέ για την καταστροφής της Σμύρνης, μιας από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας του 20ού αιώνα. Όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί σχετικά, αναφέρονται εκτενώς στο βιβλίο της Ντόμπκιν. Η συγγραφέας παραθέτει με ανατριχιαστική ακρίβεια μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την καταστροφή, από τους απλούς κατοίκους που ξεριζώθηκαν μέχρι τους κορυφαίους διοικητές και πολιτικούς των δυτικών δυνάμεων, περιγράφει ιδιαίτερους χαρακτήρες και αναδεικνύει τον ηρωισμό...
Περισσότερα...

Ο ΑΚΗΡΥΚΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Αθήνα 2004

Κώστας Μπακούρης

Ένα βιβλίο για τις άγνωστες πτυχές της ολυμπιακής προετοιμασίας του 2004. Ο «ξενόφερτος» Κώστας Μπακούρης ανέλαβε το 1998 την οργανωτική προσπάθεια για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Αντιμετώπισε πολιτικές πιέσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικές ίντριγκες, παιχνίδια οικονομικών συμφερόντων, καθημερινές τριβές και αντιστάσεις. Αρνήθηκε να συμβιβαστεί. Ένα προσωπικό ημερολόγιο που απευθύνει ένα μήνυμα στη σημερινή...
Περισσότερα...

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ
Niall Ferguson

Τα συμπτώματα της παρακμής είναι παντού γύρω μας σήμερα: η επιβράδυνση της ανάπτυξης, το τεράστιο χρέος, η αύξηση της ανισότητας, η γήρανση του πληθυσμού, οι αντικοινωνικές συμπεριφορές. Τι όμως έχει πάει στραβά; Η απάντηση, υποστηρίζει ο Niall Ferguson στο βιβλίο αυτό, είναι ότι οι θεσμοί μας –το περίπλοκο πλαίσιο μέσα στο οποίο μια κοινωνία μπορεί να ανθίσει ή να αποτύχει– έχουν εκφυλιστεί. Είναι ο θεσμικός εκφυλισμός που κρύβεται πίσω από την οικονομική στασιμότητα και τη γεωπολιτική υποβάθμιση που την...
Περισσότερα...

ΠΑΙΔΙΚΑ

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΓΕΛΑΔΑ
Λήδα Βαρβαρούση

Κάποτε γνώρισα μια αγελάδα που ζούσε μόνη σε μια πράσινη κοιλάδα. Ρούχα και παπούτσια ψώνιζε πολύ που είχανε γεμίσει όλη την αυλή. Όποιον έβλεπε να κάνει κάτι, τον έβαλε αυτόματα στο μάτι! Πάντοτε στους άλλους ήθελε να μοιάσει, τον εαυτό της είχε χάσει... Μια μέρα που είπε «τώρα τι να κάνω;» και άρχισε να παίζει πιάνο, ένας χαμαιλέων εμφανίστηκε μπροστά της και της έδειξε ποια είναι η ομορφιά της!
Περισσότερα...

ΠΟΛΥΞΕΝΗ
Στέλλα Μιχαηλίδου

Η Πολυξένη είναι ντροπαλή. Δυσκολεύεται να μιλήσει γρήγορα όπως τα συνομήλικά της παιδιά, όταν όμως τραγουδάει αυτά που θέλει να πει, η γλώσσα της πάει ροδάνι!
Είμαι δρομέας, είμαι σκυτάλη
Μικρούλι μήνυμα σ΄άδειο μπουκάλι
Είμαι οι άλλοι, είμαι εγώ
Νησάκι είμαι σ΄ωκεανό
Είμαι ένα χάδι, είμαι αγκαλιά'
Aγγελος είμαι πετάω ψηλά
Παιχνίδι είμαι, είμαι κρυφτό
Μια πόρτα είμαι στον ουρανό
Περισσότερα...

SUPERFRIENDS

Πλέον από τις εκδόσεις μας μπορείτε να βρείτε τους αγαπημένους σας ήρωες: Τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν, τον Γκριν Λάντερν και τον Άκουαμαν! Αναζητήστε βιβλία με ιστορίες, ζωγραφικές, με αυτοκόλλητα, με πολύ χαμηλές τιμές σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Περισσότερα...
ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού οι βραχείς κατάλογοι των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2012.

Στην Κατηγορία Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου βρίσκονται δυο τίτλοι των Εκδόσεων Παπαδόπουλος: "Οι καλοί και οι κακοί ιππότες" - Σαμαρτζή Ίριδα (εικονογράφος) και Παπαθεοδούλου Αντώνης (συγγραφέας) και "Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο" - Χαδουλού Κατερίνα (εικονογράφος), Μητσιάλη Αλεξάνδρα (συγγραφέας).

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δημιουργούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: