Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Χρεοκοπημένη Ελλάδα, η καλύτερα, καταχρεωμένοι Έλληνες έτος 2014.
Σε ένα μήνα, έρχονται εκλογές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, και δεν συμμαζεύεται και όπως πάνε τα πράγματα, ίσως και για βουλευτικές.
Τα κόμματα έχουν τον «νταλγκά» τους, να ανεβάσουν τα ποσοστά που έχουν, εκείνα που υποτίθεται ότι κυβερνούν να σιγουρέψουν τις καρέκλες τους,, τα άλλα, να αποκτήσουν, οι μεν κατηγορούν τους δε, οι κοκορομαχίες και οι πολιτικές μπουρδολογίες σπάνε κάθε ρεκόρ, με εξόδους στις αγορές, με τροχιές ανάπτυξης, με σκάνδαλα επί σκανδάλων.
Γενικά, είναι μια κατάσταση μάχης για την καρέκλα, το ΜΟΝΟ ζητούμενο.
Άλλωστε μας το έχουν αποδείξει πολλές φορές, πως για το ΜΟΝΟ που δεν ενδιαφέρονται (άσχετα με τα ψεύτικα δάκρυα), είναι η χώρα, και εμείς, ο λαουτζίκος, ο…. «βοιδολαός» όπως έλεγε ένας αξέχαστος φίλος.
Αυτοί, δίνουν τη μάχη της καρέκλας, της «πάρτης» τους λοιπόν.
Υπάρχουν και οι «άλλοι», που δίνουν τη μάχη της ζωής, της ζωής που καθημερινά οι «κυβερνώντες» τους την στερούν.
Γιατί το λέω αυτό;
Διαβάστε τι γράφει σε ένα forum από τα εκατοντάδες του διαδικτύου άτομο που πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και φωτογραφίζει για πολλοστή φορά το ΧΑΛΙ στην υγεία της χώρας.
«Απευθύνομαι σε όλους τους πάσχοντες ΣΚΠ και στο φόρουμ...
Μετά από τηλ. από το γενικό κρατικό Γεννηματά για την προκαθορισμένη θεραπεία μου με το φάρμακο tysabri ,είχα την ενημέρωση ότι δεν υπάρχει το φάρμακο για την θεραπεία μου.
Η καινούργια διαδικασία είναι........
Πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο..........να μας γράψει ηλεκτρονικά ο γιατρός το φάρμακο ......
να πάς σε άλλο κτίριο για σφραγίδα .............να πας σε άλλο τμήμα αποθήκης φαρμάκων του νοσοκομείου ,να σου βάλουν σφραγίδα ότι δεν υπάρχει το φάρμακο στο νοσοκομείο......να πάρεις βεβαίωση από τον γιατρό ότι πάσχεις από ΣΚΠ για να πάς στο φαρμακείο στην αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας να πάρεις το φάρμακο.......αυτά τα ολίγα για ασθενείς που είναι πιθανόν να έχουν σοβαρά προβλήματα ή να μην κατοικούν στην Αθήνα και να έρχονται από την επαρχία για να κάνουν την θεραπεία τους.
Συγγνώμη για την κατάθεση της εμπειρίας μου με επιθετικό ειρμό της ,,αλλά ακόμα δεν έχω ηρεμήσει και ούτε έχω καταφέρει να πάρω το φάρμακο.........για την θεραπεία μου.
καλή τύχη μας εύχομαι (στο τέλος σε αυτό θα βασιζόμαστε)».
Πως σας φάνηκε;
ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ  ΠΑΠΠΟΥΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ και ΟΛΑ τα μεγαλοπνοα κατασκευασματα ΑΣΧΕΤΩΝ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ πολιτικών που παίζουν με τις ζωές μας, και δεν βρίσκεται κάποιος εισαγγελέας να τους καθίσει στο σκαμνί.
Κατά τα άλλα, έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να εμφανίζονται στα κανάλια τους και να λένε ότι τους κατέβει , και μάλιστα να έχουν την απαίτηση να τους πιστέψουμε.
Ας το πάρουμε χαμπάρι, ότι η υγεία έχει διαλυθεί (ότι είχε απομείνει δηλαδή).
Οι πολιτικοί δίνουν μάχες για τις καρέκλες τους και ο κόσμος δίνει μάχη , χωρίς ελπίδα, για τη ζωή του.
Κάθε μέρα όλο και κάτι νέο έρχεται στο φως, όπως για τον συνάνθρωπο μας που αναγκάστηκε να κουβαλήσει τη μητέρα του στο νοσοκομείο μέσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου του γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο (και χιλιάδες άλλα μικρά και μεγάλα περιστατικά) , επειδή ο φωτισμένος υπουργός έβαλε ουσιαστικά «λουκέτο στην υγεία» μόνο που κανείς δεν δίνει σημασία.
Και δε μιλώ μόνο για τους πολιτικούς, που τους φτύνεις και νομίζουν ότι βρέχει, μιλώ και για όλους ΕΜΑΣ, που δείχνουμε την όποια ευαισθησία, το όποιο ενδιαφέρον μόνο όταν το κακό φτάσει στην πόρτα μας.
Μόνο που τότε αδέλφια, είναι πολύ αργά.
Θέλω να δω μέχρι πότε θα κυκλοφορούν ανενόχλητοι οι ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ που με τις ενέργειες τους μας σφάζουν κανονικά.
Το ΤΕΛΟΣ τους είναι κοντά.
Πολύ κοντά.
Να τους δω που θα κρυφτούν.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: