Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η διχασμένη κεντροαριστερά και οι ευρωεκλογές

Η διχασμένη κεντροαριστερά και οι ευρωεκλογές


kalpi-660.jpgΠαζλ για δυνατούς λύτες αποτελούν οι ευρωεκλογές, με τα στοιχήματα για το πώς θα διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί να δίνουν και να παίρνουν. Αναμφίβολα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά στην επίδοση του κόμματος που ίδρυσε ξαφνικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και αγαπούν να μισούν οι περισσότεροι πολιτικοί.

Έρχεται μια «καλή» λύση για το χρέος …


troikaΑφού ολοκληρώθηκε επιτυχώς η έξοδος στις αγορές επόμενος στόχος αποτελεί μία «καλή» απόφαση για το χρέος, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια έναρξη συζήτησης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των επόμενων ετών.

Σταύρος Θεοδωράκης: Πρωταγωνιστής και στην πολιτική;


to-potami-512-eurokinissiΟρισμένοι βλέπουν το κόμμα το Ποτάμι, του ΣΤ. Θεοδωράκη, μια πολιτική παρέμβαση της μιντιοκρατίας. Άλλοι αντιμετωπίζουν τον παλιό συνάδελφο και τους συνεργάτες του σαν μια σημαντική εφεδρεία του ευρύτερου συστήματος εξουσίας, που θα αξιοποιηθεί προκειμένου να ελεγχθεί η πολιτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κι εκείνοι που εκτιμούν ότι η παρέμβαση του δίνει μια διέξοδο, στη βάση της κοινής λογικής και της βελτίωσης της πολιτικής αισθητικής, σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από την παραδοσιακή πολιτική αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: