Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Eurobank: Όταν το κράτος επιδοτεί υπερκέρδη ιδιωτών...

Eurobank: Όταν το κράτος επιδοτεί υπερκέρδη ιδιωτών..

euroabankΜια από τις μεγαλύτερες -και προκλητικότερες...- μεταφορές πλούτου από το Ελληνικό Δημόσιο σε ιδιώτες μπαίνει από σήμερα στην τελική της ευθεία, καθώς η Eurobank αρχίζει τη συνδυασμένη προσφορά μετοχών, κυρίως σε ξένους επενδυτές, με το εύρος διακύμανσης της τιμής διάθεσης να έχει προσδιορισθεί σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, μεταξύ 0,30 και 0,33 ευρώ, ενώ ήδη η ομάδα των βασικών επενδυτών (anchor investors), με επικεφαλής την Fairfax, έχουν προσφερθεί να καλύψουν σχεδόν τη μισή αύξηση κεφαλαίου στην τιμή των 0,30 ευρώ.

Μετά από το πλεόνασμα το δημόσιο χρέος

greeceΜήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να τηρηθούν τα συμπεφωνημένα σχετικά με την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που πιστοποιείται από την Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Τι ψάχνουν οι κινεζικές τράπεζες στην Ελλάδα;

chinabankΤα πιστωτικά ιδρύματα της Κίνας είναι έτοιμα να κάνουν «απόβαση» στην Ελλάδα, καθώς εκτιμούν πως υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει σημαντικά και βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αν το σχέδιο κυλήσει ομαλά, με βάση το πρόγραμμα που έχει γίνει, έως το τέλος του τρέχοντος έτους το project θα είναι έτοιμο.

Αλλάζει το παιχνίδι στην τραπεζική σκακιέρα

bankssssssssssssssssΟι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, έχοντας πλέον την πλήρη εικόνα της κεφαλαιακής κατάστασης των ομίλων των οποίων ηγούνται, με βάση μια άσκηση εξαιρετικά αυστηρή και εναρμονισμένη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα και τια κινήσεις ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: