Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Glykouli.gr Για μας, η κάθε μέρα μετράει!




 Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ ενόψει Πάσχα
efet.jpg
Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.

Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μάς οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. 
# Περισσότερα 

Τα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη

stopdiabetes.jpg
Επειδή ο διαβήτης τύπου-2 μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στην υγεία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα πρώιμα σημάδια που μπορεί να μας βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά, εφόσον τα εντοπίσουμε.

Υπάρχουν, βέβαια ορισμένες μορφές του διαβήτη τύπου 2 που μπορεί να εξελιχθούν χωρίς κάποιο προειδοποιητικό σημάδι. Περίπου το ένα τρίτο των ατόμων με διαβήτη-2 δεν ξέρουν καν ότι το έχουν.
# Περισσότερα 

Η αντιμετώπιση του διαβήτη στις εγκυμονούσες

eggymonouses.jpgΚατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -συνήθως γύρω στην 24η εβδομάδα - πολλές γυναίκες θα αναπτύξουν διαβήτη κύησης.

Η διάγνωση του διαβήτη κύησης δεν σημαίνει ότι είχαν διαβήτη προ της εγκυμοσύνης ή ότι θα έχουν διαβήτη μετά τον τοκετό. Αλλά είναι σημαντικό οι γυναίκες να ακολουθούν τις συμβουλές των ιατρών τους όσον αφορά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (σάκχαρο αίματος), ενώ σκόπιμος είναι ο σχεδιασμός της εγκυμοσύνης, έτσι ώστε μητέρες και παιδιά να παραμένουν υγιή.
# Περισσότερα 

Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

zymarika.jpg

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, κατάλληλη και για νηστεία.




# Περισσότερα 

Οδηγός

restaurantguide.jpgΗ ενότητα αυτή αποτελεί την προσπάθεια δημιουργίας ενός μοναδικού διαδραστικού οδηγού εστιατορίων που προσφέρουν γεύματα με σεβασμό στις διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων που προσέχουν τη διατροφή τους και κατά συνέπεια την υγεία τους.

Αναφερόμαστε σε εστιατόρια που χρησιμοποιούν Βιολογικά προϊόντα, τρόφιμα από Καλλιέργειες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, μη επεξεργασμένες τροφές (whole food), προϊόντα χωρίς γλουτένη, εναλλακτικά άλευρα, φυσικές γλυκαντικές ουσίες, προϊόντα ολικής αλέσεως, τροφές χωρίς νάτριο κ.λ.π.
# Περισσότερα 

Διακρίσεις

bgdiakriseis.pngΗ κατηγορία αυτή έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών για περιστατικά διακρίσεων κάθε είδους  και σε οποιοδήποτε χώρο, που έχουν διαπραχθεί σε βάρος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Με τη βοήθεια σας, μέσω ανάρτησης οποιουδήποτε περιστατικού πέσει στην αντίληψη σας, θα μπορέσουμε να συλλέξουμε και στη συνέχεια να παρουσιάσουμε τα στοιχεία αυτά σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες ώστε με τη σειρά τους να κινηθούν νομικά  διεκδικώντας έτσι την εξάλειψη τους.
# Περισσότερα 

Babysitting

babysittingimg.png
Δημιουργήσαμε αυτήν την κατηγορία για όλους τους γονείς που έχουν μεγαλώσει και βρίσκονται δίπλα στα γλυκά παιδιά τους.

Γνωρίζοντας πολύ καλά όλα τα προβλήματα, τις αγωνίες αλλά και όλα σε όσα έχουν εκ των πραγμάτων εκπαιδευτεί οι γονείς με παιδιά που έχουν σακχαρώδη διαβήτη, σκεφτήκαμε ότι είναι απαραίτητο να τους φέρουμε κοντά, να γνωριστούν και να μοιραστούν τόσο γνώσεις, όσο και εμπειρίες.
# Περισσότερα 

easter-day-quotes.jpg 




Το Glykouli.gr σας εύχεται...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: