Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΒΟΛΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΔΩ…..


Ήρθαν οι μέρες των εκλογών, που κάποιοι θα πάνε σπίτια τους, κάποιοι άλλοι, θα αναλάβουν τα «ηνία» της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιφερειών αρχικά, ενώ την άλλη εβδομάδα, θα είναι τα «μεγάλα» κόλπα, οι ευρωεκλογές, αλλά και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικων και περιφερειακών.
Το είπαμε και πιο παλιά, είμαστε η χώρα των εκλογών….
Να επισημάνω εδώ ότι στις αυτοδιοικητικες η «μπουγάδα» σε πολλούς δήμους, ΙΣΩΣ να καθαρίσει από την πρώτη Κυριακή.
Λέω, ΙΣΩΣ.
Όσο λοιπόν πλησιάζουν οι μέρες, βλέπουμε μια κίνηση από τους υποψηφίους άλλο πραμα.
Εδώ, θέλω να επισημάνω κάτι το οποίο δεν άρεσε στον κόσμο, αλλά και σε εμένα.
ΠΑΛΙ, έπεσαν ένα σωρό χρήματα στον προεκλογικό αγώνα (το χουι δεν κόβεται).
Εκλογικά κέντρα, εγκαίνια, περιοδείες, κεράσματα, τα….. εκλογικά «καφέ» με τα ουίσκι τους και τον κάθε αργόσχολο να βρίσκει εκεί καταφύγιο για τζάμπα πιοτό ξηροκάρπια και όλα τα παλιά και γνωστά…
ΟΛΑ αυτά γίνονται σε μια εποχή, που πολύς κόσμος πειναει, δεν έχει δουλειά, ζει σε σπίτι χωρίς ηλεκτρικό (άσχετα με τις δηλώσεις της ΔΕΗ και των πολιτικών), ζει με ελλείψεις ακόμα και στα βασικά, τα καθημερινά.
ΟΛΑ αυτά τα ΠΕΤΑΜΕΝΑ χρήματα κύριοι υποψήφιοι, θα έπιαναν τόπο αν πήγαιναν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και τους γνωρίζετε μάλιστα, ειδικά εσείς που ζείτε σε μικρές κοινωνίες.
Αλλά δυστυχώς, μεγαλύτερη σημασία έχει ο προεκλογικός σας αγώνας, από τους συμπολίτες σας που ίσως αύριο εσείς θα «κυβερνάτε».
Μήπως έχω άδικο;
Ξέρετε πολύ καλά ότι ΑΝ κοιτούσατε προς τα «κάτω», θα εξασφαλίζατε ίσως τα τρόφιμα για δυο (το λιγότερο) μήνες σε φτωχές οικογένειες.
Οι ψηφοφόροι, κάνετε δεν κάνετε εκλογικά κέντρα, χαρτοπόλεμο με βιογραφικά, και όλα αυτά τα έξοδα που καταλήγουν στα σκουπίδια, ΞΕΡΟΥΝ (ειδικά στις μικρές κοινωνίες) ΠΟΙΟΙ είστε, και ΤΙ είστε.
Ξέρετε, στα χρόνια που ζούμε, μπορεί κάποιοι να λένε ότι ο Έλληνας ΔΕΝ αλλάζει, οι καταστάσεις όμως τον έκαναν όχι μόνο να αλλάξει, αλλά σε αντίθεση με πιο παλιά, να σκέπτεται κιόλας.
Πολλοί υποψήφιοι μάλιστα, το πήραν το μήνυμα αυτό, και τα έβαψαν από τώρα μαύρα.
Τα ΕΞΟΔΑ των εκλογών, θέλουμε δε θέλουμε, κρυφά και φανερά, καλύπτονται από χρήματα του κράτους, από τα χρήματα εκείνα που μας έστυψαν για να τα πάρουν.
ΕΜΕΙΣ είμαστε εκείνοι που πληρώνουμε τον προεκλογικό αγώνα ΟΛΩΝ.
Υποψήφιοι δήμαρχοι, σύμβουλοι, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές, κάθε μέρα γυρίζουν από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό, κάνουν ομιλίες, δηλώνουν πως ΘΑ δουλέψουν για τον τόπο, πως Αυτοί είναι καλύτεροι από τους άλλους, και άλλα πολλά, προκειμένου να αποσπάσουν την ρημαδα την ψήφο μας.
«Ήρθε ο Βουλευτής στο χωριό
βόλτες από ‘κει κι αποδώ»….
Από τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ του Θωμά Μπακαλάκου, τραγούδια άλλων εποχών, αλλά και τραγούδια της εποχής μας.
Πόσο επίκαιρα αλήθεια.
Οι «λαγοί με τα πετραχήλια» στην ημερήσια διάταξη το 2014!
Από την κυβέρνηση, ακούμε πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ (λες και βγήκαμε ποτέ απ’ αυτήν) και με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ, με καθαρούς εκβιασμούς απαιτεί την ψήφο μας.
Από τους παλιούς δημάρχους και τους κύκλους τους ακούμε δηλώσεις του τύπου «δοκιμασμένοι και πετυχημενοι», δηλώσεις που κολλανε σε ανθρώπους τελείως αποτυχημένους, που όλο θράσος διεκδικούν εκ νέου το αξίωμα που τους είχε δοθεί….
Αυτή περιληπτικά είναι η σημερινή εικόνα της χώρας, οι «βόλτες» δίνουν και παίρνουν, μέχρι την Κυριακή, που θα κοπούν με το… «μαχαίρι».

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: