Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Σε σωστή ώρα νυχτώνει της Σοφίας Δημοπούλου
Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
Με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Δημοπούλου που μόλις κυκλοφόρησε, σας προσκαλούμε στην όμορφη ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, σε μια γιορτινή βραδιά με τη συγγραφέα για ποτό και κουβέντα.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ
Καλλιτέχνες στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διαβάζουν, απαγγέλλουν, τραγουδούν, με αφορμή τη λογοτεχνία, την ποίηση και την πρόζα!
Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
Από τη λογοτεχνία στο θέατρο για παιδιά
Η θεατρολόγος-συγγραφέας Μαρία Παπαλέξη και η ηθοποιός-σκηνοθέτης Βαλεντίνα Παπαδημητράκη θυμούνται και μοιράζονται στιγμές, παιδικά αναγνώσματα και τραγούδια, που κάποτε τους άνοιξαν τον δρόμο για έναν από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της ενήλικης ζωής τους: το θέατρο για παιδιά.
Θα παρευρεθεί η αγαπημένη τους συγγραφέας Άλκη Ζέη.
Συνοδεύει μουσικά ο Ηλίας Μαρκαντώνης.
Ελεύθερη είσοδος. Κερνάμε παγωμένο τσάι, κρασάκι και θεϊκό παγωτό από τη Δωδώνη που μας δροσίζει κάθε καλοκαίρι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ της Πασχαλίας Τραυλού
Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 8:30 το βράδυ
Με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Πασχαλίας Τραυλού που μόλις κυκλοφόρησε, σας προσκαλούμε στην όμορφη ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, σε μια γιορτινή βραδιά με τη συγγραφέα για ποτό και κουβέντα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η Μιμή η Νευρική δεν πάει διακοπές της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 7 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών
Ετοιμαστείτε για το ΝΕΥΡΙΚΟΤΕΡΟ καλοκαίρι της ζωής σας!
Δε φτάνει που η μαμά και ο μπαμπάς της Μιμής φεύγουν χωρίς τη Μιμή και τον Στάμο. Δε φτάνει που τους αφήνουν με τη θεία Χάλια (ουπς, Θάλεια). Τώρα την εγκαταλείπουν και οι καλύτεροί της φίλοι! Και πάνω που πίστευε πως θα περάσει το πιο βαρετό χασμουροκαλοκαίρι της ζωής της, η Μιμή καταστρώνει ένα μοναδικό σχέδιο… Θα τη βοηθήσετε να το εκπληρώσει;
Η εμψυχώτρια Εύα Νικηφόρου σας περιμένει σε ένα πρωτότυπο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει παιχνίδια δράσης-αντίδρασης, επικοινωνίας και συνεργασίας, όλα με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, ψυχαγωγία, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τη Μιμή τη Νευρική, καθώς και όλους εκείνους που τη συντροφεύουν στην καθημερινότητά της.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP
Θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού
Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ηλικία τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ολιγάριθμες ομάδες και μοιράζονται όμορφες εμπειρίες με παλιούς και καινούργιους φίλους. Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη και την κίνηση, απολαμβάνοντας ένα χαρούμενο καλοκαίρι στην πόλη της Αθήνας.
«Καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο των βιβλίων!»
Είστε έτοιμοι για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην πόλη; Αυτόν τον Ιούνιο δεν χρειάζεται να αποδράσουμε σε κάποια μακρινή παραλία για να απολαύσουμε τη δροσιά, να παίξουμε χαρούμενα παιχνίδια και να πάρουμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες παρέα με φίλους. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και κάνουμε το πιο δημιουργικό μας μακροβούτι στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο κέντρο της Αθήνας! Για δύο εβδομάδες (τέσσερις ή και οχτώ ολόκληρες ημέρες), από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου, γινόμαστε μια δεκαπενταμελής ομάδα φίλων και κάθε απόγευμα συναντιόμαστε για να φτιάξουμε τα δικά μας κόμικς, να εξιχνιάσουμε δύσκολα μυστήρια, να γνωρίσουμε τους ήρωες της μυθολογίας και να εξερευνήσουμε την πόλη μας, έχοντας πλάι μας έμπειρους εκπαιδευτικούς και διασκεδαστικούς εμψυχωτές. Αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Θα χορτάσουμε περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Φέρτε τη φαντασία και το κέφι σας!
1η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 16-19 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
2η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 23-26 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
Περισσότερα για τις δραστηριότητες κάθε εβδομάδας θα βρείτε ΕΔΩ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ. Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οι συναντήσεις διεξάγονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου. Μεταξύ των εργαστηρίων γίνεται σύντομο διάλειμμα (5-10 λεπτών), κατά το οποίο προσφέρονται στα παιδιά μπισκότα και δροσεροί χυμοί. Καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργαστηρίων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη και του δεύτερου εργαστηρίου για να παραλάβουν το παιδί τους.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εβδομάδα έως 15 παιδιά.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο μήνυμά σας θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), ο τίτλος ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP και απαραιτήτως σε ποια εβδομάδα επιθυμεί να συμμετάσχει.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
2η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
1η και 2η εβδομάδα: 100 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 90 ευρώ
Η ειδική τιμή για τη συμμετοχή και στις δύο εβδομάδες ισχύει μόνο εάν υπάρξει προκαταβολή και για τις δύο πριν από την έναρξη των εργαστηρίων.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: