Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ


Ελλάδα, 2014, καλοκαίρι, ΜΕΤΑ από δημοτικές, περιφερειακές, και ευρωεκλογές, με «ορκισμένη» τη «νέα» κυβέρνηση…..
Οι πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν σε κάποιον άλλο μακρινό πλανήτη, ενώ όλοι εμείς εξακολουθούμε να στενάζουμε από τα δεινά τα οποία μας έφεραν.
Χθες, είχαμε μια συνάντηση με κάποιους καλούς φίλους, παλιούς συμμαθητές, και σε αντίθεση με ότι συνηθίζεται να συζητείται σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αναμνήσεις από τα νεανικά μας χρόνια, το σχολείο, το στρατό, κλπ, η συζήτηση πήγε στο…. «πλεόνασμα» της χώρας.
Ένα «πλεόνασμα», σε μια χώρα όπου βασιλεύει η ΑΝΕΡΓΙΑ, η ΦΤΩΧΕΙΑ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
Ένα «πλεόνασμα» σε μια χώρα της οποίας η αγορά ΔΕΝ κινείται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα και τα λουκέτα μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο.
Τα παιχνίδια των αριθμών και των πολιτικών, και η κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού, που για να τον … γλυκάνουν λίγο του έριξαν εκεί ένα ξεροκόμματο, για να του το πάρουν πίσω διπλάσιο και τριπλάσιο.
Ένα «πλεόνασμα», μεταφραζόμενο σε … παράπονο γιατί ακουστήκαν και έγιναν πολλά, παλιές και νέες αδικίες σε βάρος ευαίσθητων κοινωνικών (και όχι μόνο) ομάδων, αδικίες που κατά τα άλλα τις «βλέπουν» στην κυβέρνηση, αλλά, ΔΕΝ έχουν σκοπό να τις αποκαταστήσουν.
Δεν το επιτρέπουν τα μεγάλα αφεντικά, άσχετα με το τι λένε οι κυβερνώντες, οι οποίοι ΔΕΝ είναι «αφεντικά».
Αυτό το «πλεόνασμα», έχει πολλά «μυστικά», μόνο που όταν μιλούν κάποιοι απρόσεκτα, το μυστικό μαθαινεται.
«ΚΟΨΑΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ»!
ΠΟΙΟΙ το ομολόγησαν αυτό σε κατ’ ιδίαν (νόμιζαν) συζήτηση;
Σίγουρα ΕΚΟΨΑΝ, σίγουρα ΕΣΦΑΞΑΝ, σίγουρα είναι ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ γιατί έβαψαν τα χέρια τους με αίμα Ελληνικό, γιατί συμμετείχαν ΟΛΟΙ στο θάνατο 6000 και πλέον Ελλήνων από αυτοκτονίες.
ΕΤΣΙ βγαίνουν τα πλεονάσματα κύριοι στην Ελλάδα της Ευρώπης, ΕΤΣΙ αποκαθιστάτε τις αδικίες σας τραβώντας τη μάσκα οξυγόνου από τους αρρώστους, όχι τους μαϊμού, τους άλλους, κόβοντας τους τα φάρμακα, κόβοντας τους τα βοηθήματα, κόβοντας τους ότι βλέπετε μπροστά σας.
Και μετά καμαρώνετε για το «πρωτογενές πλεόνασμα» που εξασφάλισε η χώρα.
Καμαρώνετε πως και καλά «βγήκε η χώρα στις αγορές», πως βγαίνουμε από την κρίση, και άλλα πολλά, και ακονίζετε τα «μαχαίρια» σας γιατί τα αφεντικά σας και ΕΣΕΙΣ δε χορτάσατε να μακελεύετε ολόκληρο λαό.
Φταίμε όμως κυρίως ΕΜΕΙΣ γιατί σας δώσαμε αμέτρητες φορές ευκαιρίες που δεν τις αξίζατε, ενώ κανονικά θα έπρεπε να σας στείλουμε στον οξαποδώ ΟΛΟΥΣ.
Όπως μας εξοντώνετε εσείς καθημερινά, με κάθε τρόπο και κρύβεστε πίσω από παχιά λόγια και κροκοδείλια δάκρυα για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια.
Το δικό μας «πλεόνασμα» είναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΟΡΓΗΣ, η οποία δε θα αργήσει να ξεσπάσει και τότε αλλοίμονο σας.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: