Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ


Άκουγα χθες το ορχηστρικό του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ με τον παραπάνω τίτλο, και ταυτόχρονα διάβαζα κάποιες ειδήσεις οικονομικού περιεχομένου.
Βρισκόμαστε στην «κρίσιμη» περίοδο της υποβολής φορολογικών δηλώσεων, και στο αρμόδιο υπουργείο, εκτός του ότι ζουν στον κόσμο τους περιμένοντας να εισπράξουν (εδώ γελάμε) χρήματα από τους πολίτες, χρήματα από την φορολογία ακόμη και ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ, βγαίνουν και ανακοινώνουν τι;
πως ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!
Ας δούμε την είδηση….
«Να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές τους δηλώσεις καλεί τους φορολογουμένους η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος να δοθεί παράταση στη διαδικασία που εκπνέει την επόμενη Δευτέρα 30 Ιουνίου.
Ο αργός ρυθμός υποβολής των δηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες έχει θορυβήσει το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα σήμερα Δευτέρα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα ώστε να εξετασθούν οι επιλογές που υπάρχουν.
Είναι ενδεικτικό ότι 7 ημέρες πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας έχουν υποβληθεί 3,14 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και εκκρεμή η υποβολή 2,4 εκατομμυρίων δηλώσεων κάτι που η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θεωρεί «ανεπίτρεπτο», καθώς η εφαρμογή υποβολής του Ε1 έχει ανοίξει από τις 20 Μαρτίου, ήτοι προ 120 ημερών. 
Το TAXIS έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται σε ημερήσια βάση 408.000 δηλώσεις, ήτοι 17.000 δηλώσεις ανά ώρα. Την τρέχουσα περίοδο οι υποβολές κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, καθώς μπαίνουν ημερησίως στο σύστημα περίπου 130.000 δηλώσεις.
Στο παρελθόν οι παρατάσεις δίνονταν διότι το σύστημα μπλόκαρε από την υπερφόρτωση, όταν χιλιάδες φορολογούμενοι προσέτρεχαν τις τελευταίες ημέρες και υπέβαλαν μαζικά τα Ε1. Ωστόσο παραδόξως αυτό δεν παρατηρείται εφέτος.
Κατά πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν καταθέσει εισήγηση στην ηγεσία του υπουργείου για παράταση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων έως τις 25 Ιουλίου, η οποία όμως δεν έχει γίνει αποδεκτή.
Θ.Κ.- in.gr»
Τι είπαν ρε παιδια;
Πως το θεωρούν …. «ανεπίτρεπτο» να υπάρχει η εκκρεμότητα στην υποβολή;
Καλά ε, το ΘΡΑΣΟΣ τους δεν έχει όρια.
Τι λέτε ρε πυροβολημένοι;
Να λέτε πάλι καλά, που ο κόσμος έχει υποβάλει δηλώσεις μέχρι σήμερα.
Κανονικά, ΚΑΝΕΙΣ δεν θα έπρεπε να κάνει δήλωση, και αν σας έχει «θορυβήσει» ο «αργός ρυθμός», αυτό δεν είναι τίποτα.
Που να δείτε τι θα παθαίνατε έτσι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, όχι τα λαμόγια που τους τα χαρίζετε έτσι κι αλλιώς, αλλά οι φουκαράδες, οι άνεργοι, οι φτωχοί, δεν έκαναν δήλωση.
Δεν θα προλαβαίνατε να τρέχετε στην τουαλέτα.
ΕΚΕΙ θα ακούγατε «θόρυβο».
Η τακτική του ΑΙΣΧΟΥΣ που εφαρμόζετε, είναι γνωστή.
Τα ξαναείπαμε άλλωστε, και μάλιστα με παραδείγματα ΚΛΕΨΙΑΣ από μέρους σας, που βαλθήκατε να εισπράξετε χιλιάρικα από ΟΛΟΥΣ.
ΟΧΙ εκείνους που χρωστούν ΧΡΟΝΙΑ εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους με επικεφαλής ΕΣΑΣ και τα κόμματα σας, αλλά τους άλλους, που δεν έχουν ούτε δουλειά, ούτε καλά καλά να φάνε, και το μόνο τους περιουσιακό στοιχείο είναι κάποιο σπίτι, η αυτοκίνητο που έχουν στο όνομα τους.
Γεγονός είναι ΕΝΑ και πάρτε το χαμπάρι.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Ο «ΒΑΡΚΑΡΗΣ» τελικά θα πληρωθεί από τους Έλληνες, για να σας μεταφέρει στον ΑΔΗ, και μάλιστα πολύ σύντομα.
Για εκεί είστε ΟΛΗ η συμμορία των πουλημένων.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: