Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
LOGO 5
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
1.                   
«Ο Κωνσταντής και η Λιογέννητη»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Εβδομάδα Αφιερωμένη στο Παιδί" που διοργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΗΠΟΣ, ώρα 21.00, θα δοθεί παράσταση θεάτρου σκιών με τον Νίκο Μπλαζάκη. Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ
«Ο Κωνσταντής και η Λιογέννητη»
Παράσταση θεάτρου σκιών με το Νίκο Μπλαζάκη
Ο Καραγκιόζης με την παρέα του-αυτό το πολύτιμο στοιχείο του πολιτισμού μας- μέσα στη λαϊκή παράδοση στο χώρο του παραμυθιού.
Εμπνευσμένο από το ακριτικό τραγούδι. Η υπόθεση της ιστορίας μας αφορά μια δοκιμασία αγάπης από κάποια όμορφη κόρη. Την ιστορία αυτή την συναντήσαμε στην αρχαιότητα και έχει μεταφερθεί σε νεότερα τραγούδια και παραμύθια.
Το όνομα Λιογέννητη, το συναντάμε σε πολλές παραλλαγές στα δημοτικά τραγούδια, ποιήματα και παραμύθια, ως περιγραφή όμορφης κόρης Ηλιογεννημένης ή στα κρητικά κάλαντα ως Φεγγαρομαγούλα. Το όνομα Κωνσταντής το συναντάμε στα ακριτικά τραγούδια, στα αναστενάρια(ο Κωνσταντίνος ο μικρός ο μικροπαντρεμένος κλπ), στο τραγούδι του νεκρού αδερφού και στο παραμύθι "Η Πούλια και ο Αυγερινός". Τα στοιχεία του τραγουδιού αυτού εμπλέκονται στην παράσταση θεάτρου σκιών του Νίκου Μπλαζάκη και θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!!

2.                   
Ο Μπαμπάς λείπει σε Ταξίδι για δουλειές

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ
Ο Μπαμπάς λείπει σε Ταξίδι για δουλειές
OTAC NA SLUZBENOM PUTU / WHEN FATHER WAS AWAY ON
Τρίτη 1 – Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014
20.45 και 23.00
Γενική είσοδος : 5 €
Δωρεάν είσοδος σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών
Παραγωγή: Γιουγκοσλαβική
Σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα
Πρωταγωνιστούν: Μορένο Ντε Μπαρτόλι, Μίκι Μανοϊλοβιτς, Μιριάνα Καράνοβιτς, Μουσταφά Ναντάρεβιτς
Διάρκεια : 135’
Μια όμορφα δομημένη ταινία που αφήνει την αίσθηση μιας γλυκόπικρης νοσταλγίας. Ο θεατής δανείζεται το παιδικό πρίσμα της αθωότητας και οδηγείται σε ένα ευφυές σχόλιο για τις πολιτικοκοινωνικές αλλαγές στην πατρίδα του σκηνοθέτη. Η Γιουγκοσλαβία στη δεκαετία του 50, περίοδο του «τιτοϊσμού», όταν η χώρα είχε αποκτήσει την ανεξαρτησία της από ένα δεσποτικό για το ανατολικό μπλοκ σταλινισμό, και σε πρώτο πλάνο τα αθώα «θύματα» αυτής της αλλαγής. Ο πρώτος Χρυσός Φοίνικας του Εμίρ Κουστουρίτσα.
Στη Γιουγκοσλαβία του 1952, ένας οικογενειάρχης εξορίζεται στην επαρχία για τις υποτιθέμενες σταλινικές πεποιθήσεις του, ενώ η οικογένειά του ισχυρίζεται ότι «λείπει σε ταξίδι για δουλειές». Η ταινία είναι ιδωμένη μέσα από τα μάτια του 6χρονου γιου του. Ο μικρός Μάλικ για να βρει διέξοδο από το μπέρδεμα... γίνεται υπνοβάτης!

3.                   
Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΗΠΟΣ
Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ
I SOLITI IGNOTI / BIG DEAL ON MADONNA STREET
Παρασκευή 4 – Κυριακή 6 Ιουλίου 2014
20.45 και 23.00
Γενική είσοδος : 5 €
Δωρεάν είσοδος σε : Ανέργους με κάρτα ανεργίας | ΑΜΕΑ (με επίδειξη της κάρτας)
Κοινωνικούς φορείς (με παροχή εισιτηρίων από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ–ΚΑΜ)
Παιδιά κάτω των 15 ετών | Ενήλικες άνω των 65 ετών
Κωμωδία Ασπρόμαυρη
Παραγωγή: Ιταλική
Σκηνοθεσία: Μάριο Μονιτσέλι
Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο Γκάσμα, Ρενάτο Σαλβατόρι, Κλαούντια Καρντινάλε, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι
Διάρκεια: 91'
Η ταινία που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία. Μία καταπληκτική κωμωδία που σίγουρα έχει εμπνεύσει πολλές ανάλογες μεταγενέστερες ταινίες. Αργυρό όστρακο στο San Sebastian και υποψήφια για Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, που έχασε όμως από το «Mon Oncle» του Ζακ Τατί.
Μια συμμορία μικροαπατεώνων, που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Είναι, όμως, τόσο γκαφατζήδες που φεύγουν με μοναδική λεία μια κατσαρόλα με μακαρονάδα! Χαρακτηριστική γλυκόπικρη κωμωδία της ιταλικής σχολής που ακροβατεί στα όρια της Commedia dellΆarte και του νεορεαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: