Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ARCTUROS News


 
Κάντε μία δωρεά για τη μικρή Ζωή

Βοηθήστε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να καλύψει το κόστος για την περίθαλψη της μικρής Ζωής! Καθώς το κόστος για την ανατροφή και επανένταξη της μικρής αρκουδίτσας είναι πολύ μεγάλο, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνεται στους ευαισθητοποιημένους πολίτες και ζητάει τη υποστήριξή τους. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας crowdfunding Give&Fund μπορείτε να κάνετε μία δωρεά και το ποσό θα διατεθεί για τα φάρμακα που χρειάζεται η ορφανή αρκούδα μέχρι την επανένταξή της στη φύση στο τέλος του χρόνου. Ήδη έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο από το ποσό που χρειάζεται σε λίγες μόνο ημέρες. Βοηθήστε μας να το καλύψουμε εξ ολοκλήρου!
Κάντε τώρα μία δωρεά
Έτοιμη η Ζωή για το επόμενο βήμα

Όλα είναι έτοιμα για το δεύτερο και πιο σημαντικό στάδιο για την επανένταξη στη φύση της μικρής Ζωής. Σε λίγες ημέρες η ορφανή αρκούδα πρόκειται να μεταφερθεί σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο δάσους όπου πλέον θα ζει χωρίς την παραμικρή επαφή με τους φροντιστές της. Ήδη ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει είναι έτοιμος, ενώ έτοιμη είναι και η ίδια η Ζωή για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Έχει ξεκινήσει να τρώει εποχιακά φρούτα (κεράσια, μούρα, κλπ) και καρπούς, κλαδιά και φύλλα, ραδίκια, σε συνδυασμό βέβαια με τα γεύματα γάλακτος. Εδώ και μερικές εβδομάδες οι φροντιστές κρύβουν την τροφή σε διάφορα σημεία μέσα στην περίφραξή της, έτσι ώστε να μάθει να την αναζητάει με την όσφρηση.
Διαβάστε περισσότερα
32ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: Τρέχουμε για την άγρια Ζωή

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών ως επίσημη συνεργαζόμενη ΜΚΟ. Στις 9 Νοεμβρίου 2014 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ τρέχει για την άγρια Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που φροντίζει και θα επανεντάξει στη φύση! Κάθε δρομέας που θα δηλώσει συμμετοχή στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών μέσω του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ενισχύει το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής και επιστροφής στη φύση για τη μικρή αρκουδίτσα. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συμμετάσχει στις 9 Νοεμβρίου 2014 στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση με τρεις ομάδες στα 5, στα 10 και στα 42 χλμ.
Πληροφορίες για δηλώσεις συμμετοχής
Προσφορές σε όλα τα tshirt για όλο τον Ιούλιο

Διαδώστε το μήνυμα για την προστασία της άγριας ζωής με ένα tshirt ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Θα τα βρείτε στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και σε μειωμένη τιμή για όλο τον Ιούλιο.
Δείτε τις προσφορές
Η διάσωση ενός λυκόσκυλου

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε από κάτοικο της Μελίτης Φλώρινας ότι στην περιοχή του φράγματος Παπαδιάς είχε εγκλωβιστεί κάποιο ζώο που έμοιαζε με λύκο. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε στο σημείο και διαπίστωσε ότι επρόκειτο τελικά για λυκόσκυλο. Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί καθώς από τη μία πλευρά υπήρχε το νερό της λίμνης (στην οποία δεν μπορούσε να κολυμπήσει) και στην άλλη η πλαγιά του βουνού που ήταν πολύ απότομη για να αναρριχηθεί. Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας και η λέσχη ειδικών δυνάμεων Φλώρινας και στήθηκε η επιχείρηση διασωσης του σκύλου. Δύο άντρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν με κανό στο σημείο που βρισκόταν ο ταλαιπωρημένος σκύλος και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.
Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Η Danone στο πλευρό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την ανατροφή της Ζωής

Το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής, περίθαλψης και επανένταξης στη φύση της μικρής Ζωής υποστηρίζει η Danone. Πριν από λίγες ημέρες παρέδωσε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ το πρώτο σετ γαλακτοκομικών προϊόντων που θα χρειαστεί το ορφανό αρκουδάκι μέχρι να επιστρέψει ελεύθερο στη φύση. Η πρώτη αποστολή αποτελεί μέρος μόνο της συνολικής χορηγίας της Danone προς τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για το πρόγραμμα περίθαλψης της μικρής Ζωής. «Η Danone, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμπαρίσταται και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του σπουδαίου έργου που επιτελεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» όπως τονίζει ο Χάρης Φεύγας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε., επισημαίνοντας πως «είναι χαρά μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες ένταξης της μικρής Ζωής στο φυσικό της περιβάλλον, όπως και στη περίπτωση του μικρού Τζον και του Νικήτα, που είχαν δυσανεξία στις υπόλοιπες τροφές, με Activia». Να σημειωθεί πως η εταιρία προσέφερε και στο παρελθόν προϊόντα για τη διατροφική υποστήριξη των δύο μικρών ορφανών αρκούδων που ανέλαβε να περιθάλψει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, τον μικρό Τζον και το Νικήτα.
Περπατήστε στα δασικά μονοπάτια του Νυμφαίου

Τα δασικά μονοπάτια του Νυμφαίου σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Εθελοντές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποκατέστησαν τις φθορές που προκαλούνται κάθε χειμώνα λόγω των καιρικών συνθηκών και πλέον οι διαδρομές είναι προσβάσιμες για εξερεύνηση. Επιλέξτε τη γαλάζια, τη μπλε ή τη λευκή διαδρομή εάν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία ή το κόκκινο και το ροζ εάν είσαστε επαγγελματίες πεζοπόροι. Οι ξεναγοί του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα καταφύγια θα σας παρέχουν ό,τι πληροφορία χρειαστείτε.
240 χλμ δρόμου για την προστασία των 13.676 χλμ της ελληνικής ακτογραμμής

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Αρχέλων, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Greenpeace, Medasset, MOm, και WWF Ελλάς δηλώνουν την υποστήριξή τους στην ανεξάρτητη δράση «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό». Στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για το καταστροφικό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: