Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


Δήμος Νέας Προποντίδας, πρώην Νέων Μουδανιών, έτος 2014.
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στην πόλη των Μουδανιών αλλά και στην γύρω περιοχή γίνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Τα Μουδανιά, έχουν μια εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 70’ την ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ.

Μια εκδήλωση, που από τα πρώτα χρόνια του ξεκινήματος της, έγινε ΞΑΚΟΥΣΤΗ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, προβάλλοντας παράλληλα και την πόλη στους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επισκέπτες εκείνης ειδικά τη ημέρας, που με την προσέλευση τους στην κυριολεξία «ΒΟΥΛΙΑΖΑΝ» τα Μουδανιά.

Την Αίγλη του Θεσμού αυτού, την ζήλεψαν με τον καιρό και άλλες περιοχές της χώρας, διοργανώνοντας και αυτές τις δικες τους αντίστοιχες γιορτές σαρδέλας, ενώ σιγά σιγά, ο Θεσμός στην «γενέτειρα» του, άρχισε να «ξεθωριάζει» για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να τους αναλύσουμε.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΑΡΔΕΛΑΣ εξακολουθεί να γίνεται, με κύριο διοργανωτή της τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον ΦΑΡΟ, οποίος επιμελείται ΚΑΙ την διοργάνωση των παράλληλων εκδηλώσεων πριν της τελικής, του αποκορυφώματος, που είναι η γιορτή της σαρδέλας.

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ η προσπάθεια του ΦΑΡΟΥ, και του κόσμου που την πλαισιώνει, και βοηθά στην πραγματοποίηση ΟΛΩΝ των εκδηλώσεων ακόμα και στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Μιλάμε για «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» και ο πολιτισμός, δεν φαίνεται μόνο από αυτές.

Σημάδι του πολιτισμού  της κάθε περιοχής, ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΒΑΣΙΚΟ είναι η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Δεν μπορείς ΕΣΥ κυρία δημοτική αρχή να «καυχιέσαι» για τον πολιτισμό σου, τη στιγμή που ο Δήμος σου, να το πω ΞΕΡΑ, ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ.

Το ότι φροντίζεις την «καθαριότητα» γύρω από το χώρο τν εκδηλώσεων, αυτό όχι μόνο δε λέει ΤΙΠΟΤΑ αλλά είναι και κοροϊδία προς τους δημότες από τους οποίους εισπράττεις μεν δημοτικά τέλη, αλλά τους αφήνεις μέσα στη βρωμιά σαν «ανταπόδοση» που σε πληρώνουν.

Μήπως είναι ψέματα αυτά που γράφω;

Για κάνετε μια βόλτα στην υπόλοιπη πόλη, εκεί που έχετε να σκουπίσετε και να καθαρίσετε ένας Θεός ξέρει πόσα χρόνια, και θα δείτε το «πολιτισμένο χάλι σας».

Δυστυχώς, το ΙΔΙΟ χάλι, βλέπουν και οι επισκέπτες της πόλης, και η εικόνα της προς τα έξω, είναι ότι χειρότερο υπάρχει.

Πόλη κύριοι «αρμόδιοι», Δεν είναι μόνο οι χώροι που θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις, και θα τους καθαρίσετε επειδή θα βάλετε το βράδυ τα «καλά» σας για να πάτε σαν «επίσημοι» (τρομάρα σας) και να κάνετε και καμιά δήλωση σε κανένα κανάλι που θα βρίσκεται εκεί!

Ψωναρες, ε ψωναρες, που μόλις δείτε κάμερα, τρέχετε σαν τα κουτάβια για να προβάλλετε το…. «έργο» σας.

Πόλη «κύριοι» είναι και ο υπόλοιπος δήμος, οι δρόμοι που είναι γεμάτοι λακκούβες και βρωμιά, την οποία την κάνετε μεγαλύτερη ρίχνοντας ΧΩΜΑ για να κλείσετε τις λακκούβες (παγκόσμια πατέντα να ρίχνεις χώμα, για να κλείσεις τρύπες στην άσφαλτο). Πόλη είναι όλα εκείνα τα σημεία, που τα γνωρίζετε ΜΟΝΟ μέσα από τα γραφεία σας, που δεν έχετε πατήσει το πόδι σας εκεί γιατί φοβάστε την αντίδραση του κόσμου.

Ο «πολιτισμός» σας, πάει πακέτο με το σκουπιδομάνι, και τη βρωμιά.

Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, όχι του κοσμάκη, των δημοτών.

Των δημοτών που τους υποχρεώνετε να αναπνέουν τη βρωμιά και τη δυσωδία που τους εξασφαλίζετε, των δημοτών, που κάνετε παιχνίδια με την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους, των δημοτών, που δεν κατεβάζουν κάποιον εισαγγελέα, να σας κάνουν να τρέχετε και να μην φτάνετε.

Να τον χαίρεστε τον πολιτισμό σας «κύριοι», και θα επαναλάβω αυτό που έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου.

Πως η σχέση σας με τον .. «πολιτισμό», είναι ίδια με τη σχέση ενός βρέφους, με την ατομική επιστήμη.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: