Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ARCTUROS News

Η Ζωή απολαμβάνει το καινούριο της «σπίτι»

Σε νέο, μεγάλο περιφραγμένο χώρο δάσους, έχει μεταφερθεί πλέον η Ζωή που μπήκε στο 2ο στάδιο της επανένταξής της στη φύση. Το ορφανό αρκουδάκι εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε μεγαλύτερο «σπίτι», έκτασης 10 περίπου στρεμμάτων. Εκεί θα αρχίσει και το αποφασιστικό στάδιο της επανένταξής της στο φυσικό περιβάλλον καθώς δεν θα έρχεται σε επαφή με τους φροντιστές της που πλέον θα την παρακολουθούν μόνο από ειδικέςκάμερες ασφαλείας. Η είσοδός της στο νέο χώρο έγινε χωρίς προβλήματα και σχεδόν αμέσως άρχισε να εξερευνά με το θάρρος που τη διακρίνει το μέρος και να τρέχει, να σκαρφαλώνει, να παίζει στην πισίνα και να σκάβει. Για το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει να τρέφεται με γάλα, φρούτα και καρπούς, μέχρι και το φθινόπωρο.
Εγγραφείτε στο Μαραθώνιο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

Συνεχίζονται οι εγγραφές μέσω του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Φέτος η «πράσινη» ομάδα θα αποτελείται από ακόμη περισσότερους δρομείς που θα τρέξουν για τη μικρή Ζωή. Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής πλησιάζει και όσοι θέλουν να τρέξουν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Συμπληρώστε την αίτηση και στείλτε την στο marathon@arcturos.gr!
Περισσότερες πληροφορίες
Οι δωρεές για τη Ζωή συνεχίζονται

Η ανταπόκριση των υποστηρικτών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην έκκληση για βοήθεια στο εγχείρημα της ανατροφής και επανένταξης της μικρής Ζωής ήταν συγκινητική! Μέσα σε ελάχιστες ημέρες το ποσό που είχε θέσει ως στόχο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ για να καλυφθεί το κόστος για τα φάρμακα που χρειάζεται το ορφανό αρκουδάκι συγκεντρώθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας crowdfunding Give&Fund. Για όποιον επιθυμεί να ενισχύσει ακόμη και τώρα την προσπάθεια να επιστρέψει στη φύση η Ζωή μπορεί να το κάνει είτε μέσω της πλατφόρμας Give&Fund που παραμένει ανοικτή είτε μία μία κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
(ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα: IBAN No. GR6901102100000021048106351
ALPHA BANK: IBAN No. GR4101407040704002002002926
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN No. GR7001722380005238003349718)
Επισκεφθείτε το Καταφύγιο της Αρκούδας τον Αύγουστο

Ανοικτό καθημερινές και Σαββατοκύριακα θα παραμείνει το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας για όλο τον Αύγουστο προκειμένου να υποδεχθεί τους επισκέπτες που επιλέγουν βουνό αντί για θάλασσα. Το Καταφύγιο του Λύκου και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα (στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου) θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα. Οι επισκέψιμοι χώροι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα λειτουργήσουν και στις 15 Αυγούστου και θα σας περιμένουν για να ξεναγηθείτε στον κόσμο της άγριας ζωής.
Αν δεις αρκούδα…

Η παράδοση λέει ότι η συνάντηση με αρκούδα σημαίνει υγεία και καλοτυχία. Για να μειωθεί κατά το δυνατόν ο κίνδυνος συνάντησης με ένα μεγάλο ζώο, όπως η αρκούδα, στο δάσος θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε μία τέτοια περίπτωση. (Η φωτογραφία είναι από υποστηρίκτρια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που συνάντησε πρόσφατα αρκούδα κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας). Διαβάστε τις οδηγίες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Τσάντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και στις διακοπές

Αυτό το καλοκαίρι, όπου κι αν πάτε διακοπές, πάρτε τις αρκούδες μαζί σας με μία πάνινη τσάντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Θα τη βρείτε σε διάφορα χρώματα και σε δύο σχέδια (με το αποτύπωμα της αρκούδας είτε με μία αρκούδα).
Δείτε όλα τα προϊόντα ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
«Ξεναγηθείτε» διαδικτυακά στους βιότοπους

Το πρώτο στάδιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Χάρις στο πρόγραμμα οι αυλές 20 σχολείων και ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα αλλάζουν όψη και θα μεταμορφωθούν σε μικρούς βιοτόπους μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων. Εσείς μπορείτε να «ξεναγηθείτε» στις αυλές ορισμένων εκ των σχολείων και των ιδρυμάτων μέσα από τις φωτογραφίες που θα βρείτε στη σελίδα του προγράμματος στο Facebook.
Δείτε φωτογραφίες από αυλές σχολείων και ιδρυμάτων
Ατύχημα με θύμα αρκούδα στον κάθετο άξονα Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή

Το δεύτερο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα για το 2014 σημειώθηκε την Τρίτη 15 Ιουλίου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας (τμήμα «Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή»). Λίγο μετά τις 22.30 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε για το ατύχημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε άμεσα στο σημείο, όμως δυστυχώς η νεαρή αρκούδα ήταν ήδη νεκρή. Από τη σχετική εξέταση που έγινε στο ζώο πιθανολογείται ότι συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: