Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Σελίδες Οκτωβρίου | Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δείτε όλα τα βιβλία ενηλίκων Δείτε όλα τα παιδικά βιβλία Οι εκδηλώσεις μας
Αγαπητοί μας φίλοι,
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει. Είμαστε μαζί σας και το μήνα Οκτώβριο για να σας προτείνουμε παιδικά βιβλία που θα χαρίσουν στα παιδιά πολύτιμες γνώσεις, ξένοιαστες στιγμές και θα τους κρατήσουν συντροφιά κατά την διάρκεια του δημιουργικού και ελεύθερου χρόνου τους.
Μην ξεχνάμε εξάλλου πως με τα παιδικά βιβλία και τις βιβλιοφιλικές δραστηριότητες αναπτύσεται η φαντασία των παιδιών, η εφευρετικότητα η δημιουργική σκέψη και κρίση τους.
Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε με τα καθημερινά μας νέα κάνοντας like στην σελίδα μας στο faebook.
Καλές αναγνώσεις!
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
Geoffroy De Pennart
Το λαίμαργο το κατσικάκι κλείστηκε στο αποθηκάκι! Η κυρά Κατσίκα τρέχει στον κλειδαρά, στον αστυφύλακα, στον δήμαρχο, στον υπουργό, στον βασιλιά τον ίδιο, για να το ελευθερώσει! Κανείς όμως δεν την καταλαβαίνει, παρά μόνο μια άλλη μαμά... κι ας είναι και λύκος! Ο αγαπημένος μας Geoffroy de Pennart, πασίγνωστος με τα ...
Περισσότερα...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
Catherine & Laurence Anholt
Θέλω έναν φίλο, ποιον να διαλέξω; Μ' αυτό το βιβλίο θα κάνεις τον γύρο του κόσμου! Θα γνωρίσεις παιδιά από διαφορετικά μέρη και θα ζήσεις για λίγο μαζί τους. Είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ βιβλίο με λαμπερές εικόνες κι ένα ΜΕΓΑΛΟ διαπολιτισμικό μήνυμα, κατανοητό ακόμα κι από πολύ μικρά παιδιά! Ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ!
Περισσότερα...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Η ιστορία της Κωνσταντινούπολης και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας δοσμένη με απλά,διασκεδαστικά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη που σηματοδοτεί μια σημαντική περίοδο του ελληνικού πολιτισμού.
Περισσότερα...
Παιδική λογοτεχνία

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΜΗ
Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Ο μικρός Ερμής είναι ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, με ένα όμως τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος, παθιασμένος και αγιάτρευτος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μια τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ...
Περισσότερα...

ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ
Μαρία Ρουσάκη
Ο Μπόμπος επιτέλους γίνεται μαθητής στην Ακαδημία Δεινοσαύρων. Πρέπει να χαρεί! Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να βρυχηθεί δυνατά! Να βροντήξει την ουρά του στο έδαφος! Να βαδίσει βαριά στη γειτονιά! Όμως ο Μπόμπος νιώθει μικρός αφού η ουρά του ακόμα χωράει μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ακόμα δεν έχει σπάσει την καρέκλα της κουζίνας. 'Aλλωστε, η Aκαδημία Δεινοσαύρων είναι για μεγάλους δεινόσαυρους...
Περισσότερα..

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΑΛΑ
Neil Gaiman
«Ήμουν, που λέτε, πάνω στην άκρη της σανίδας και με περίμενε σίγουρος θάνατος, όταν ξαφνικά μια σκοινένα σκάλα ακούμπησε τον ώμο μου και άκουσα μια βαθιά και βροντερή φωνή να μου λέει "ΓΡΗΓΟΡΑ! ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ"» Ανακαλύψτε πόσο περίεργα μπορούν να γίνουν τα πράγματα σ’ αυτό το ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα όταν το ταξίδι στον χρόνο μπλέκετε με τα δημητριακά για πρωινό!
Περισσότερα...
Μικρό μου Πόνυ & Τρανσφόρμερς

Μικρό μου Πόνυ
Τα αγαπημένα βιβλία "Μικρό μου Πόνυ" θα τα βρείτε εδώ. Πάνω από 50 διαφορετικοί τίτλοι με χαρούμενες ιστορίες, δραστηριότητες, αυτοκόλλητα και ζωγραφιές για να περάσουν τα παιδιά σας απίστευτες στιγμές δημιουργίας και χαράς.
Περισσότερα...

Τρανσφόρμερς
Οι φοβεροί Τρανσφόρμερς είναι εδώ και σας περιμένουν να τους γνωρίσετε καλύτερα. Πάνω από 15 βιβλία γεμάτα με ζωγραφική, δραστηριότητες και φανταστικά παιχνίδια μνήμης.
Περισσότερα...
Αφιέρωμα στον συγγραφέα Geoffroy de Pennart

Geoffroy de Pennart
Ο Ζοφρουά Ντε Πεννάρ είναι ο συγγραφέας και εικονογράφος της σειράς με τον διάσημο Λύκο, ο οποίος διαθέτει έντονη κι αξιαγάπητη προσωπικότητα! Στα βιβλία της σειράς οι συμπρωταγωνιστές προέρχονται από τα κλασικά παραμύθια (τα τρία γουρουνάκια, τα επτά κατσικάκια, ο πρίγκιπας, ο δράκος κ.α.) ενώ οι ιστορίες διαδραματίζονται σε οικείο περιβάλλον για τα παιδιά, παράδειγμα το δάσος, όπως στα αγαπημένα τους κλασικά παραμύθια.Οι εικόνες είναι σαφείς, εκφραστικές και γεμάτες κωμικά στοιχεία.
Ο Ντε Πενάρ εχει καταφέρει να γυρίσει την φήμη "ανάποδα" και πάντα οι ιστορίες του περιέχουν την ανατροπή του κατεστημένου. Ο Λύκος όμως, δεν μένει ποτέ εκτός του παιχνιδιού. Είναι πάντα στην ίδια παρέα, έχει συναισθήματα, ίδια με όλα τα υπόλοιπα πλάσματα που είναι κι αυτά καλόκαρδα και μεγαλόψυχα όπως ο ίδιος!
Τα μικρά παιδιά έχουν λατρέψει τα παραμύθια αυτής της σειράς, που είναι ιδανικά για ένα διάβασμα πλάι στο κρεβάτι για καληνύχτα, μέχρι μια ομαδική ανάγνωση στην τάξη, στο νηπιαγωγείο και στην Α' Δημοτικού.
Κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ
Doreen Cronin
Ας γνωρίσουμε τα Τζιμάνια - τέσσερα χνουδωτά κοτόπουλα που, ενώ θα έπρεπε να περνάνε τη μέρα τους τσιμπολογώντας σπόρια και κυνηγώντας έντομα, αυτά λύνουν μυστήρια και πολεμούν το έγκλημα.
Τα ονόματά τους; Σβούρα, Ζαχαρένια, Ψύλλος και Γλύκα.
Όταν τα Τζιμάνια δέχονται στο κοτέτσι την επίσκεψη του τρομοκρατημένου σκίουρου που δυσκολεύεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (πριν λιποθυμήσει για άλλη μια φορά) να τους εξηγήσει τι του συμβαίνει, καταλαβαίνουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ σκοτεινή υπόθεση.
Ευτυχώς που τα Τζιμάνια είναι επαγγελματίες.
Τι είναι αυτό το μεγάλο, στρογγυλό πράσινο αντικείμενο στην αυλή; Μήπως είναι ΟΥΦΟ; Κι αν ναι, τι ζητάνε οι εξωγήινοι που το κυβερνούν από τις κότες και τα κοτόπουλα; Τα Τζιμάνια αναλαμβάνουν δράση για να φωτίσουν ένα μυστήριο που μοιάζει διαπλανητικό!

Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: