Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #469
Φέτος, οι Ματιές στα Βαλκάνια, το πρόγραμμα που επιμελείται ο Δημήτρης Κερκινός, παρουσιάζουν τις σημαντικότερες βαλκανικές ταινίες της χρονιάς, ενώ διοργανώνουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Σέρβο κινηματογραφιστή Ζέλιμιρ Ζίλνικ, μια φωνή πρωτοπορίας, συνώνυμη του πολιτικού και πολιτισμικού ακτιβισμού, με ταινίες που δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα. Ο ίδιος θα δώσει το παρών στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςγια να παρουσιάσει τις ταινίες του στο κοινό.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (02-08/10/2014)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Νταμιάν Σιφρόν
Αργεντινή / Ισπανία, 2014
 
Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης - αίθουσα Παύλος Ζάννας
 
 
 
Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Κούνδουρου 
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 20:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο πλαίσιο του αφιέρωματος της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης για τον Νίκο Κούνδουρο θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση, παρουσία του σκηνοθέτη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο Οι τέσσερις εποχές του Νίκου Κούνδουρου του Λευτέρη Ξανθόπουλου, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με τον ερμηνευτή Παντελή Θεοχαρίδη σε τραγούδια από τη φιλμογραφία του Νίκου Κούνδουρου.
 
Σινεμά και Ψυχανάλυση 
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τη σειρά εκδηλώσεων Σινεμά και Ψυχανάλυση: εικόνα και ασυνείδητο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών Αθηνών και του Ψυχαναλυτικού Κύκλου Θεσσαλονίκης (Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής), τα Σάββατα 4 Οκτωβρίου, 15 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
 
27ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το
27ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργανώνουν τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου - Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: