Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #472
Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά τα 100 χρόνια του ελληνικού κινηματογράφου μαζί με δημιουργούς και θεατές, σε μια μεγάλη γιορτή γεμάτη κλασικές κι αγαπημένες ταινίες, πρεμιέρες, καθώς και φιλμ πρόσφατης παραγωγής που έχουν ήδη κάνει αίσθηση. Συνολικά 36 ελληνικές ταινίες θα προβληθούν φέτος στη διοργάνωση, ενώ 11 ελληνικά project και ταινίες θα παρουσιαστούν στο τμήμα της Αγοράς.
Φέτος το κοινό έδωσε δυναμικό παρών, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την επέτειο και ψήφισε την ταινία της επιλογής του, μέσα από μια λίστα 200 ταινιών που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι είκοσι ταινίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη, στο αφιέρωμα 1914-2014: 100 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος. 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (23-29/10/2014)
'71
Γιαν Ντεμάνζ
Ηνωμένο Βασίλειο, 2014
  ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Πάολο Βίρτζι
Ιταλία - Γαλλία, 2013
  ΤΑ ΤΕΡΑΤΟΚΟΥΤΑΚΙΑ
Γκράχαμ Ανάμπλ,
Άντονι Στάτσι
ΗΠΑ, 2014
  ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
Τζέρεμι Ντεγκρουσόν, Μπεν Στάσεν
Βέλγιο, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Tέσσερις σπουδαίοι δημιουργοί –οι Ζαν Ρενουάρ, Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ, Στάνλεϊ Κιούμπρικ και Ντάλτον Τράμπο- υπογράφουν τέσσερα κορυφαία αντιπολεμικά έργα της μεγάλης οθόνης που θα προβληθούν στο αφιέρωμα 100 Χρόνια από τον Μεγάλο Πόλεμο της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, από τις 23 έως τις 26 Οκτωβρίου. 
 
Προβολή της ταινίας Στο Σπίτι
Η ταινία του Αθανάσιου Καρανικόλα Στο σπίτι πραγματεύεται την ιστορία της Νάντιας, μιας γυναίκας από τη Γεωργία που εργάζεται ως οικιακή βοηθός εδώ και 12 χρόνια σε ένα πλούσιο σπίτι απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των μελών της οικογένειας. Όταν όμως κλονιστεί η υγεία της, η μέχρι τότε «οικογένειά» της, θα αποκόψει κάθε δεσμό μαζί της.
 
CineΚάρταf 
Ενημερωθείτε για τις παροχές και τα προνόμια της CineΚάρταf για την κινηματογραφική σεζόν 2014-2015, και αποκτήστε την από τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ή online στο www.filmfestival.gr/cinekartaf σε προνομιακή τιμή!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: