Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
 
FestivalNews #474
Άνοιξε η αυλαία του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 στο κατάμεστο Ολύμπιον. Αμέσως μετά την τελετή έναρξης, την οποία παρουσίασε η ηθοποιός Πηνελόπη Τσιλίκα, προβλήθηκε η ταινία Λευκός θεός του Κόρνελ Μούντρουτσο.

Στον χαιρετισμό του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης αναφέρθηκε στα 55 χρόνια της διοργάνωσης χαρακτηρίζοντάς τα ως «μια δυναμική πορεία συνεχούς εξέλιξης ενός θεσμού που καθιέρωσε την Θεσσαλονίκη ως πόλο έλξης στο χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου». Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε: «Το στίγμα του Φεστιβάλ παραμένει ο στόχος του να αναδείξει νέους δημιουργούς του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Και το κοινό μας ανταποκρίνεται, όπως αποδεικνύουν οι γεμάτες αίθουσες. Το διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα είναι σύνθετο και διαθέτει πολυφωνία με ταινίες από την Ελλάδα, τις Σκανδιναβικές Χώρες και την Ισπανία, έως το Μεξικό και την Αμερική. Στους Ανοιχτούς Ορίζοντες καλούμε τους θεατές να ανακαλύψουν μαζί μας τις καλύτερες στιγμές της σύγχρονης παραγωγής. Επίσης, θα παρουσιάσουμε τρία αφιερώματα στους διακεκριμένους δημιουργούς Κόρνελ Μούντρουτσο, Ρόι Άντερσον και Ραμίν Μπαχράνι». Ο κ. Εϊπίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική επέτειο των 100 χρόνων ελληνικού κινηματογράφου, που αποτελεί, όπως είπε «ορόσημο της φετινής διοργάνωσης» και πρόσθεσε: «Επιλεγμένες ταινίες που άφησαν εποχή, καθώς και ταινίες της πρόσφατης παραγωγής θα προβληθούν στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του σινεμά στη Θεσσαλονίκη».
 
 
 
 
ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΞΙΑΣ €10
10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στο πωλητήριο του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί με κουπόνια προβολών δεν επιστρέφονται και δεν ανταλλάσσονται. Δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης.
  ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
  ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΝΤΟΥ
Η εφαρμογή του 55ου ΦΚΘ για κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ, να δημιουργήσει το προσωπικό του πρόγραμμα, να σχολιάσει και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.
 
 
 
 
Προβολή της ταινίας Κοινωνική Σαπίλα συνοδεία ζωντανής μουσικής
Η ταινία Κοινωνική Σαπίλα του Στέλιου Τατασόπουλου, που εντάσσεται στο αφιέρωμα 100 χρόνια Ελληνικός Κινηματογράφος, προβάλλεται απόψε (Παύλος Ζάννας, 00:00) συνοδεία ζωντανής μουσικής, σε σύνθεση του Χάρη Γκατζόφλια και εκτέλεση του ίδιου (πιάνο, κρουστά, ακορντεόν) και του Μικέλ Μιχαηλίδη (βιολί).
 
Bραβεία LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου

Το κοινό του 55ου ΦΚΘ θα έχει την ευκαιρία να δει στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τις τρεις ταινίες που διαγωνίζονται φέτος για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρόκειται για τις ταινίες Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία), Τα κορίτσια της Σελίν Σιαμά (Γαλλία) και Ταξικός εχθρός του Ροκ Μπίτσεκ (Σλοβενία). 

 
     
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: