Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
 
FestivalNews #476
«Θα σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους με σαγηνεύουν οι κινούμενες εικόνες. Τίποτα από όσα πρόκειται να σας πω δεν αποτελούν κανόνα, τίποτα από όσα θα σας δείξω δεν είναι πρόσκληση για να μιμηθείτε το παράδειγμά μου. Όποιος ασχολείται με την τέχνη κάνει κάτι απόλυτα μοναδικό. Αν με ρωτήσετε τι έμαθα όλα αυτά τα χρόνια, θα σας πω ότι έμαθα κυρίως από τα λάθη μου και επίσης βλέποντας ταινίες όχι μόνο της αρεσκείας και του γούστου μου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο σέρβος σκηνοθέτης Ζέλιμιρ Ζίλνικ το εξαιρετικά ενδιαφέρον masterclass που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
 
 
MASTERCLASS: ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΟΥ ΡΑΜΙΝ ΜΠΑΧΡΑΝΙ
Αίθουσα Παύλος Ζάννας – Τρίτη 4 Νοεμβρίου, 11:00
Ένας από τους πιο παραγωγικούς και αναγνωρισμένους σκηνοθέτες του αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου θα παραδώσει masterclass στο πλαίσιο των δράσεων του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο Ραμίν Μπαχράνι θα μιλήσει για το έργο του και τι είναι αυτό που τον υποκινεί ως δημιουργό, καθώς και για θέματα όπως η χρηματοδότηση, η διανομή και άλλες προκλήσεις στην εκτέλεση παραγωγής μιας ταινίας. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει ο Γιώργος Κρασσακόπουλος. 
  ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΡΟΚ ΜΠΙΤΣΕΚ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ LUX
Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης - Τρίτη 4 Νοεμβρίου, 15:00
Λόγω της τεράστιας διαφοράς στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη ζωή, η σχέση ανάμεσα στους μαθητές και στον καινούργιο δάσκαλο των γερμανικών τους εντείνεται σε κρίσιμο βαθμό. Όταν μία μαθήτρια αυτοκτονεί, οι συμμαθητές της κατηγορούν τον καθηγητή ως υπαίτιο για το θάνατό της. Το κλίμα γίνεται ιδιαίτερα φορτισμένο, στην υπόθεση μπλέκεται ολόκληρο το σχολείο αλλά και οι γονείς των παιδιών, αλλά ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να βλέπει τα πράγματα σε άσπρο-μαύρο.
 
 
 
 
Meet ‘n’ mingle party
Τρίτη 4 Νοεμβρίου, 22:00
Pastaflora Darling! (Ζεύξιδος 6)
(Είσοδος ελεύθερη)
 
Μουσικές επαφές τρίτου τύπου
Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, 21:00
Διεύθυνση ορχήστρας: Στέφανος Τσιαλής
Αίθουσα «Φίλοι της Μουσικής» – Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης
Σάουντρακ ταινιών επιστημονικής φαντασίας από την  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Μια  διοργάνωση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης,  σε  συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης.
     
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: