Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #479
«Όταν υποδύομαι κάποιον ρόλο, πριν ανοίξω το στόμα μου θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να αφήσω το σώμα μου να αντιδράσει. Το σώμα μας γνωρίζει πολλά, λέει την αλήθεια. Έχουμε συνηθίσει να έχουμε άποψη για τα πάντα, θεωρώ όμως ευτυχία το να αλλάζεις γνώμη. Με χαροποιεί να αναγνωρίζω τα σημεία στα οποία είχα άδικο. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, υπάρχει μόνο σωστό και σωστό. Το σώμα μας και το ασυνείδητο συνδέονται με τον πραγματικό μας εαυτό, με το ένστικτο και την ψυχή μας. Έχω εμπιστοσύνη στις εκδηλώσεις του σώματός μου. Κι επίσης μου αρέσουν τα όνειρα τη νύχτα, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα μηνύματα αυτά που ταξιδεύουν σε μπουκάλι». Η εμβληματική ηθοποιός και τραγουδίστρια Χάνα Συγκούλα κέρδισε τις εντυπώσεις στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στην Αποθήκη Γ΄. 
 
ΕΝΑΡΞΗ CROSSROADS
Συνέντευξη Τύπου για το βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, στην Αποθήκη Γ, στο πλαίσιο του 55ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση προβάλλει τις τρεις ταινίες που είναι αυτή τη χρονιά υποψήφιες για το βραβείο LUX: Πρόκειται για τα φιλμ Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία), Ταξικός εχθρός του Ροκ Μπίτσεκ (Σλοβενία) και Τα κορίτσια της Σελίν Σιαμά (Γαλλία).
  ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μια ιδιαίτερη εμπειρία γευσιγνωσίας προσέφεραν στους επισκέπτες του 55ου ΦΚΘ οι Οίνοι Βορείου Ελλάδος την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014, στην Αποθήκη Γ΄. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει περισσότερες από 20 ετικέτες κρασιών του βορειοελλαδικού αμπελώνα, από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες.
 

 
 
 
 
Εκδήλωση προς τιμήν της Χάνα Συγκούλα
Παρασκευή 7/11 (Ολύμπιον, 20:30)
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμά την Χάνα Συγκούλα με τον Χρυσό Αλέξανδρο για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο. Ακολουθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ  με τίτλο  Όποιο και αν είναι το όνειρο για τη ζωή της
Πάρτι της Αγοράς του Φεστιβάλ
Παρασκευή 7/11 (Αποθήκη Γ, 22:00)
DJ Set – Felizol & The Boy (Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
     
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: