Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ

Διεθνή Βραβεία  Giuseppe Sciacca



Μεγάλη διάκριση στο Βατικανό
για τον Γιώργο Τσούκαλη

Στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, που πραγματοποιήθηκε στην Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε με ειδικό δίπλωμα αξίας για την εθελοντική του δράση ενάντια στην αρχαιοκαπηλία.
Ο Οικονομολόγος & Ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας που ήρθαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, τιμήθηκε διότι έχει συμπληρώσει είκοσι ένα χρόνια στον πόλεμο κατά των αρχαιοκαπήλων και έχει γράψει το βιβλίο  "Λαθρέμποροι ιστορίας Επιστροφή των 20 θησαυρών" και διότι πρωταγωνιστεί στην ανάταξη της ιστορίας και του πολιτισμού.
«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φετινή μου διάκριση στην εξαιρετική επιστήμονα και αρχαιολόγο Βίκυ Μπαφατάκη. Η δράση της και ο αγώνας της ως Γενική Γραμματέας (Vicario) των βραβείων Giuseppe Sciacca, είναι γεμάτη υποχρεώσεις και ευθύνες και πράξεις που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση καθώς είναι μοναδική η αφοσίωση της στην προσπάθεια ανάδειξης όλων εκείνων των προσωπικοτήτων που διαπρέπουν στο χώρο τους και τιμούν την Ελλάδα με τις πράξεις τους» επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης.
Η διάκριση που έλαβε ο Γιώργος Τσούκαλης αφορά στην μεγάλη εθελοντική συμβολή του στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας.
Η ξεχωριστή βράβευση του που έγινε στο πλαίσιο της φετινής τελετής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca έγινε από τους τον Premia: Generale Gerardo Restaino, Στρατηγό Τζεράρντο Ρεστάινο τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi ο οποίος είναι ο φιλέλληνας εγγονός του Μαρκόνι, που ανακάλυψε τις επικοινωνίες, και από τον Dott. Domenico Giani, Direttore dei Servizi di Sicurezza e Protezione Civile, Comandante del Corpo della Gendarmeria Stato della Città del Vaticano, τον Δόκτορα Ντομένικο Τζιάνι, αρχηγός των σωμάτων ασφαλείας στο Βατικανό.
Παράλληλα ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε από τοην Κατερίνα Νίκου, υπεύθυνη διεθνών και δημοσίων σχέσεων στα βραβεία Giuseppe Sciacca.
Το βραβείο αυτό του δόθηκε για το βιβλίο του "Λαθρέμποροι ιστορίας Επιστροφή των 20 θησαυρών" και τις επιτυχίες του στον αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας και στο παράνομο εμπόριο έργων τέχνης.
Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca ιδρύθηκαν από ένα κληρικό και Καθηγητή Νομικής Σχολής, τον Rev. Don Bruno Lima και έχουν έδρα τη Ρώμη. Σκοπός τους είναι η διάδοση του πολιτισμού, της κοινωνικής προσφοράς, η φιλία των εθνών, οι ανθρώπινες αξίες.
Μιλώντας στο τέλος της εκδήλωσης ο Γιώργος Τσούκαλης τόνισε ότι είναι χρέος όλων να ενώσουν τη φωνή τους για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: