Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΔΡΟΣ | τα νέα μας | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τέσσερα βιβλία μας έχουν συμπεριληφθεί
στις βραχείες λίστες για τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.

Νέες εκδόσεις - ιδανικά δώρα για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και για τα παιδιά - λίγες μόλις μέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων
σας περιμένουν στα βιβλιοπωλεία.
Το υπέροχο graphic novel
ΑΪΒΑΛΙ ευχόμαστε να σας γοητεύσει.
Αλλά και το εξαιρετικό μυθιστόρημα
παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Ντέιβ Έγκερς 
Ο ΚΥΚΛΟΣ και πολλά ακόμη.
Αναζητήστε τα!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Γνωρίστε τους συγγραφείς μας!
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Graphic Novel
SOLOUP - ΑΪΒΑΛΙ
Δείτε το video-trailer του βιβλίου:
Watch the Video
Soloúp
ΑΪΒΑΛΙ
Εισαγωγικό σημείωμα: Bruce Clark Ένα μονοήμερο ταξίδι από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί. Κι εκεί, ανάμεσα στις δυο ακτές, μεσοπέλαγα, ένα ταξίδι στο χρόνο. Στη ματωμένη Ιστορία. Σε όσα χωρίζουν τους ανθρώπους του μικρού μπουγαζιού. Σε όσα ενώνουν τους λαούς όλης της γης.
Μικρασιατική Καταστροφή. Ξεριζωμός. Χαμένες πατρίδες. Συνθήκη της Λοζάνης. Η πρώτη μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών στη σύγχρονη Ιστορία. Εκατομμύρια τραγωδίες, αμέτρητες ιστορίες κυνηγημένων ψυχών. Τις περισσότερες δεν τις μάθαμε ποτέ. Άλλες πάλι, αυτές που οι πρόσφυγες αφηγήθηκαν στα παιδιά και στα εγγόνια τους, σιγά σιγά μπερδεύονται, βυθίζονται στη λήθη, χάνονται. Ελάχιστες από αυτές καταγράφηκαν στο χαρτί. Ελάχιστες σώθηκαν, για να ορθώσουν τη μνήμη απέναντι στα ανθρώπινα λάθη που, όταν ξεχνιούνται, επαναλαμβάνονται.
Εκεί, στα υδάτινα σύνορα, στο στενό πέρασμα ανάμεσα στη Λέσβο και στα μικρασιατικά παράλια, ξετυλίγονται τέσσερις από αυτές τις ιστορίες. Τέσσερις Αϊβαλιώτες αφηγούνται. Τρεις Έλληνες κι ένας Τούρκος: Φώτης Κόντογλου, Ηλίας Βενέζης, Αγάπη Βενέζη-Μολυβιάτη, Αχμέτ Γιορουλμάζ.
Και όταν τα πόδια ξαναπατούν στη γη, το σήμερα προσπαθεί να λογαριαστεί με το χθες. Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει. 
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Ελληνική πεζογραφία
ΛΙΛΑ ΚΟΝΟΜΑΡΑ - ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΗ
Λίλα Κονομάρα
ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΗ 
Επιβάτες στο ίδιο καράβι, ο Θουκυδίδης, ο Μακρυγιάννης, ο Οιδίποδας, ο Ορφέας και ο Καραγκιόζης, μακρονησιώτες, μετανάστες, εραστές, περιηγητές, ιερείς και ποιητές, ήρωες τρανοί και ανώνυμοι άνθρωποι διατρέχουν τους αιώνες.
Ακολουθώντας τον μίτο που συνδέει καθετί σύγχρονο με το αλλοτινό και το παντοτινό, καθετί προσωπικό με το συμβολικό και το συλλογικό, τα δώδεκα διηγήματα της συλλογής αποτελούν έναν στοχασμό πάνω σε ζητήματα που διαποτίζουν την Ιστορία, διακλαδίζονται σε μονοπάτια του ονείρου και του φανταστικού και περνούν στους αντίποδες του μύθου, για να αφηγηθούν την ανθρώπινη περιπέτεια με την ακρίβεια μα και την αβεβαιότητα του γεωμέτρη. 
Περισσότερα
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ. στο Polis Art Café
ΝΤΟΡΑ ΒΑΛΚΑΝΟΥ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΒΙΤΗΣ - ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ
Ντόρα Βαλκάνου - Παναγιώτης Κουκουβίτης ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Ο Απόστολος είναι ένας νεαρός ζωγράφος από τη Θεσσαλονίκη με χόμπι τη μαγειρική. Σε μια βόλτα στα Λαδάδικα ανακαλύπτει ένα μαγαζάκι που εμπορεύεται εκλεκτά προϊόντα. Εκεί διδάσκεται τα μυστικά της γεύσης και, συνδυάζοντας την αγάπη του για τη μαγειρική, την τέχνη και το γυναικείο φύλο, ανακαλύπτει το πολύ ιδιαίτερο ταλέντο του: μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την ιδιοσυγκρασία όποιας γυναίκας επιθυμεί και να τη συνδυάσει με το κατάλληλο μενού, έτσι ώστε να κερδίσει τον έρωτά της.
Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα-ύμνος στην ιδιόμορφη τέχνη της μαγειρικής και στα εκπληκτικά ερωτικά και γευστικά της σταυροδρόμια, το οποίο συνοδεύεται από 60 υπέροχες όσο και πρωτότυπες συνταγές.
To βιβλίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, 18/12, στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης στη Θεσσαλονίκη, από τον Απόστολο Βεϊζαδέ και τον Δημήτριο Ντούτη. Στην Αθήνα, η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή, 21/12, στις 8 μ.μ. στο Polis Art Café, από τον Ηλία Μαμαλάκη, τον Κωνσταντίνο Μπούρα και τη Μυρσίνη Λαμπράκη. 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΜΥΡΛΗ - ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ
Αγγελική Σμυρλή ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ
Μετά το μεγάλο κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες τον Μάρτιο του 2013, η Κλειώ αναστατώνεται από την είδηση για την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην συζύγου της, Αντρέα Θεοδούλου. Πρόκειται για έναν γνωστό επιχειρηματία ανάπτυξης γης, από τους σημαντικότερους ντιβέλοπερς της Κύπρου. Η απόπειρα του Θεοδούλου γίνεται αιτία να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αναμνήσεων από τη συμβίωση της Κλειώς μαζί του και παράλληλα να παρουσιαστεί η οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της Κύπρου τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ένα μυθιστόρημα που αποκαλύπτει τις σκοτεινές πλευρές της οικονομικής ανάπτυξης της Μεγαλονήσου η οποία συνοδεύτηκε από τη διείσδυση αμφιλεγόμενων ολιγαρχών του πλούτου στην τοπική οικονομία και φέρνει στην επιφάνεια πολλές αθέατες πτυχές της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας και κοινωνίας. Περισσότερα
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΜΑΥΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ


Σωκράτης Παπαγεωργίου ΜΑΥΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ

Ήχος τηλεφώνου από μακριά που όλο επλησίαζε. Ιδρώτας και μισάνοιχτο στόμα. Έβγαινα απ' τον κόσμο τον μαγικό του ονείρου, ξυπνούσα σιγά σιγά πιο καθαρός, πιο συμπληρωμένος. Δε θυμόμουν επακριβώς λεπτομέρειες, είχα όμως την αίσθηση, τη γεύση, αν μπορώ να πω, του ονείρου. Συμπλέγματα παραστάσεων, εικόνες που έφερναν ρεύματα από σκέψεις και συναισθήματα, ασυνάρτητες, αντιφατικές και σκόρπιες εικόνες που προσπαθούσα να βάλω σε τάξη.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Ξένη πεζογραφία
DAVE EGGERS - Ο ΚΥΚΛΟΣ
Dave Eggers O ΚΥΚΛΟΣ
Υπάρχει ιδιωτική ζωή στην εποχή των social media;
Το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Ντέιβ Έγκερς, που θα εκδοθεί σε 22 γλώσσες. Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα αγωνίας που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μνήμη, την ιδιωτικότητα, τις αλλαγές που επιφέρει η βιοτεχνολογική επανάσταση, την ποιότητα της σύγχρονης δημοκρατίας και τα όρια της ανθρώπινης γνώσης. Ένα 1984 για τη γενιά του διαδικτύου. 
Περισσότερα

«Συναρπαστικό. Ένα μυθιστόρημα ιδεών... για τον κοινωνικό μετασχηματισμό και την αποδόμηση της ιδιωτικότητας,  για την αυξανόμενη κυριαρχία των μεγάλων εταιριών πάνω στην ιδιωτική ζωή των πολιτών, και για τους τρόπους που αυτό θα επηρεάσει τον πυρήνα της Δυτικής δημοκρατίας».
ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ, NEW YORK REVIEW OF BOOKS

 
ΝΤΕΝΙΣ ΛΕΧΕΪΝ - ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ
Dennis Lehane ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ
Μέσα από τη διαδρομή των ηρώων ξεδιπλώνονται τα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την Αμερική του Μεσοπολέμου: η ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η σύγκρουση των εργατών με το κεφάλαιο, ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Η πλοκή κορυφώνεται κατά την απεργία της αστυνομίας της Βοστόνης το 1919, όταν στα γήπεδα του μπέιζομπολ μεσουρανεί ο θρυλικός Μπέιμπ Ρουθ.
Συντηρητικοί και επαναστάτες, αριστοκράτες και λαϊκοί, ντόπιοι και μετανάστες, διεφθαρμένοι πολιτικοί και εκπρόσωποι του νόμου στον καθημερινό μόχθο για την επιβίωση και στη διαπάλη για την εξουσία.
Ένα συναρπαστικό πολιτικοκοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διερευνά την εξοντωτική βία και τον ανεξέλεγκτο ενθουσιασμό μιας χώρας που βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τον εαυτό της.
Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Ποίηση
ΙΑΣΟΝΑΣ ΣΙΓΜΑ - ΧΡΟΝΟΣΩΜΑ

Ιάσονας Σίγμα
ΧΡΟΝΟΣΩΜΑ

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Ιάσονα Σίγμα
(καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Σδρόλια).

Τι είναι άραγε να επανεφεύρω τον Έρωτα;
Να αντικρίσω το Σώμα μου μέσα από το δικό σου;
Ή να αντικρύσω τα σώματά μας μέσα από κάτι Ξένο;
Να σε επινοήσω
Ξανά
Θέλω

Περισσότερα
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ - Για παιδιά και νέους
Νέα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 3
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
3. Με το Δράκο του Ουράνιου Τόξου 
Αγαπητοί μου φίλοι, ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στο Βασίλειο της Φαντασίας πετώντας πάνω στα φτερά του Δράκου του Ουράνιου Τόξου! Θα αντιμετωπίσουμε μαζί πολλούς κινδύνους και θα ενωθούμε με τη Συντροφιά της Φαντασίας για να αναμετρηθούμε με το Σκοτεινό Στρατό του Βασιλιά των Εφιαλτών, να ελευθερώσουμε τη Βασίλισσα των Νεράιδων και να φέρουμε ξανά την άνοιξη στο Βασίλειο της Φαντασίας. Ακολουθήστε με και θα περάσουμε αξέχαστα. Σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον! Περισσότερα Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την προσωπικότητα
και τη στάση ζωής του Τζερόνιμο Στίλτον, επισκεφθείτε το:
http://www.geronimostilton.com/
ή ακολουθήστε το σύνδεσμο:
http://www.geronimostilton.com/local/txt/gr/popup/filosofia.php
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ - ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΟ 31 & 32
Σειρά: ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ  31. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΖΕΔΑΚΙ, ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ!
32. Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ
Δύο νέες περιπέτειες περιμένουν τους μικρούς μας αναγνώστες στα βιβλιοπωλεία. Η σειρά ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ απευθύνεται σε παιδιά από 7 ως 12 ετών και μοναδική! Είναι η σειρά που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδει διαχρονικές ηθικές αξίες.  Περισσότερα
 
ΝΕΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τέσσερα βιβλία μας στις βραχείες λίστες για τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ:
Όξινη βροχή, της Μαρίας Πάουελ (κατηγορία Μυθιστόρημα)
Δυο φορές αθώα, της Έλενας Χουζούρη (κατηγορία Μυθιστόρημα)
Το ωραίο ατύχημα, του Τάσου Γουδέλη (κατηγορία Νουβέλα-Διήγημα)
Όλγα ή τίποτα, της Λητώς Πιτυρή (κατηγορία Πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς)
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η νικήτρια του μηνιαίου διαγωνισμού μας είναι η κα ΜΥΡΤΩ ΛΟΥΚΙΔΗ.
Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
Σεραφείμ και Χερουβείμ, του Μένη Κουμανταρέα
Ζήσαμε την ευτυχία, της Λίλι Τακ
Λέσχη Σέρλοκ Χολμς, του Γκράχαμ Μουρ
Taste the waste, των Στέφαν Κροϊτσμπέργκερ & Βαλεντίν Τουρν
Περιπλανήσεις, φιλοσοφικοί στοχασμοί, του Henry David Thoreau

Δεν υπάρχουν σχόλια: