Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ARCTUROS News

Διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του ο μικρός Γιώργος

Στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συνεχίζεται η περίθαλψη του Γιώργου, του μικρού αρκούδου που βρέθηκε πυροβολημένος στο Μέτσοβο. Η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί και τρέφεται κανονικά χωρίς να του χορηγείται ορός. Έπειτα από τρεις εβδομάδες εντατικής φροντίδας από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η υγεία του Γιώργου είναι σαφώς βελτιωμένη και έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Διαβάστε περισσότερα 

Έτοιμη για επιστροφή στη φύση η Ζωή

Λίγες ημέρες έμειναν ακόμα για την οριστική επανένταξη της Ζωής στη φύση. Η ορφανή αρκούδα πλέον έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να μπορεί να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έχει αναλάβει την επίβλεψη της Ζωής ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες και σύντομα θα οριστικοποιήσει την ακριβή ημερομηνία για την επιχείρηση. Η Ζωή θα τοποθετηθεί σε ειδική φωλιά που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να κοιμηθεί εκεί και να ξυπνήσει μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες την Άνοιξη. 

Τα αγαπημένα σας φούτερ σε νέα χρώματα
Το κλασικό φούτερ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με την κουκούλα έρχεται σε νέα χρώματα! Θα το βρείτε σε 7 διαφορετικά χρώματα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα (γκρι, πράσινο λάιμ, γκρι σκούρο, κόκκινο, μαύρο, μωβ και πορτοκαλί). Τιμή: 24€ Δείτε το φούτερ 

Πού θα βρείτε προϊόντα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις γιορτές

Φέτος στις γιορτές επιλέξτε δώρα από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Εκτός από το eshop μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα προϊόντα επίσης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να επισκεφθείτε το σταντ με τα προϊόντα μας που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos έως και την Τετάρτη 31/. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα μας βρείτε στο Notos Galleries (Στοά Χιρς στην Τσιμισκή). Στην Αττική θα τα βρείτε στα καταστήματα Notos Galleries: Σταδίου & Αιόλου, Πολυτεχνείου 35 & Τσαμαδού (Πειραιάς) και στα NOTOS HOME στην Πλατεία Κοτζιά. Επισκεφθείτε τις αρκούδες πριν το χειμέριο ύπνο

Ανοικτές για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών θα παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Προλάβετε τις αρκούδες πριν κοιμηθούν για μία επίσκεψη μέσα στο χειμωνιάτικο σκηνικό του Νυμφαίου. Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας και οι ώρες ξεναγήσεων στα Καταφύγια, το Κέντρο Ενημέρωσης και τα ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ, τον μαγικό χώρο στη Νίκειο Σχολή του Νυμφαίου σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας από 4-12 ετών: Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας: Ανοιχτό καθημερινά από 18/12/14 μέχρι 11/01/15. Ώρες λειτουργίας 10.00 μέχρι και 16.30. Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα: Ανοιχτό καθημερινά από 18/12/14 μέχρι 11/01/15. Ώρες ξεναγήσεων 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30. ΑΡΚΤΟΥΡΑΚΙΑ: Ανοιχτά 25-28/12 και 31/12/2014-4/1/2015. Ώρες εργαστηρίων 10.00 μέχρι και 16.30. Καταφύγιο του λύκου: Ανοιχτό καθημερινά από 25/12/14 έως 11/01/15. Ώρες ξεναγήσεων 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30.
112 κουτάβια δόθηκαν σε κτηνοτρόφους το 2014

Στο πλευρό της ελληνικής κτηνοτροφίας στέκεται με συνέπεια κάθε χρόνο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μέσα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ελληνικού ποιμενικού. Το 2014 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά καθώς δόθηκαν συνολικά 112 κουτάβια σε κτηνοτρόφους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος! Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος προστέθηκαν στο αναπαραγωγικό δυναμικό του Κέντρου δύο θηλυκά σκυλιά, η Ρέα και η Ρίτα, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν και κάποιες εργασίες για την επέκταση των εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Royal Canin. Το 2014 η Royal Canin στήριξε το πρόγραμμα με τη χορηγία 3.200 κιλών τροφής για τους γεννήτορες και τα κουτάβια του Κέντρου.
Διαβάστε περισσότερα 

Εκδηλώσεις για το ΒΙΟτοπο στα ιδρύματα «Φιλήμων» και «Αλκυωνίς»

Ειδικές εκδηλώσεις παρουσίασης του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 17 Νοεμβρίου στην ευρύτερη κοινότητα των Ιδρυμάτων «Φιλήμων» και «Αλκυωνίς» στην Αθήνα και στο Καπανδρίτι, αντίστοιχα. Στις εκδηλώσεις, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι δράσεις του προγράμματος και ακολούθησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τους βιοτόπους και τα οικοσυστήματα, την αξία της βιοποικιλότητας, την Οικολογία σαν επιστήμη αλλά και κοινωνική δράση και την αξιοποίηση της χλωρίδας από τον άνθρωπο για πολλαπλούς σκοπούς με έμφαση τη χρήση των αρωματικών φυτών.
Διαβάστε περισσότερα
Τα παιδιά γράφουν το ηλεκτρονικό βιβλίο της Ζωής

Η ιστορία της μικρής Ζωής μπαίνει σε όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες της Θεσσαλονίκης χάρις στη συνεργασία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με το ΝΟUS! Από την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, στην βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης δημιουργείται το ηλεκτρονικό βιβλίο της Ζωής! Οι μαθητές αφού διδαχθούν, μέσω μιας πολυμεσικής παρουσίασης, για τη Ζωή αλλά και για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει όταν επιστρέψει στη φύση, θα δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο όπου με tablets και φορητούς υπολογιστές θα περιγράψουν την δική τους εκδοχή για το τι θα συμβεί όταν η ορφανή αρκουδίτσα επανενταχθεί στη φύση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Διαβάστε περισσότερα
Τέταρτη νεκρή αρκούδα σε τροχαίο το 2014

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο, το τέταρτο συνολικά για το 2014 με θύμα αρκούδα, συνέβη χθες τα ξημερώματα. Λίγο πριν τις 7.00 το πρωί στο 26ο χλμ. Φλώρινας-Κοζάνης στο ύψος του Κλειδιού διερχόμενο όχημα παρέσυρε και σκότωσε ενήλικη αρκούδα. Ο θάνατος για το άτυχο ζώο ήταν ακαριαίος, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο. Την ώρα του ατυχήματος στο σημείο υπήρχε πυκνή ομίχλη με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη τόσο για τον οδηγό όσο και για την αρκούδα.
Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: