Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Με "ρυθμούς χελώνας" οι αποφάσεις στην Υγεία

  logo newsletter


 

Με «ρυθμούς χελώνας» οι αποφάσεις στην Υγεία

Με το σταγονόμετρο λαμβάνονται αποφάσεις από το ΥΥΚΑ, αποτέλεσμα του «θολού τοπίου» στη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και της καθυστέρησης στην επίσημη ανακοίνωση των αρμοδιοτήτων της νέας ηγεσίας της Αριστοτέλους.
Περισσότερα

Ένταξη του Νοσοκομείου Κορυδαλλού στο ΕΣΥ εξετάζει το ΥΥΚΑ

Τις παροχές υγείας στους κρατούμενους του Κορυδαλλού, επόπτευσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, απ’ όπου και διατύπωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ενταχθεί το Νοσοκομείο των Φυλακών στο ΕΣΥ.
Περισσότερα

"Όχι" Ρωμανιά στη συγχώνευση ΕΤΑΑ - ΟΑΕΕ

Υπέρ της διατήρησης της ανεξαρτησίας του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ) τάσσεται ο ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ δεσμεύεται και για μέτρα στήριξης του Ταμείου.
Περισσότερα

Στη «μάχη» της νόσου Gaucher με το Cerdelga η Sanofi

Πολλά υποσχόμενη εμφανίζεται η δοκιμαστική θεραπεία με το φάρμακο Cerdelga, της γαλλικής φαρμακευτικής επιχείρησης Sanofi, για ασθενείς με τη νόσο Gaucher τύπου 1, μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής.
Περισσότερα

Αποτελεσματικό το Chantix στη διακοπή καπνίσματος λέει η Pfizer

Αποτελεσματικά βοηθούν τα αντικαπνιστικά χάπια όσους επιθυμούν να διακόψουν το τσιγάρο, ακόμη και αν δεν έχουν αποφασίσει να το κάνουν άμεσα.
Περισσότερα

Π.Ο.Υ.: Κενές θέσεις στην Υγεία παγκοσμίως

Την πλήρωση κενών θέσεων εργασίας διεθνώς ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Περισσότερα

Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος: "Μετά το πτυχίο τι;"

Από φοιτητές για φοιτητές διοργανώνεται το Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλlambda;άδος (ΣΦΦΕ), που πραγματοποιείται τον προσεχή Μάρτη με θέμα τις δυνατότητες απασχόλησης των νέων φαρμακοποιών.
Περισσότερα

Εκλογές στον ΠΙΣ

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Περισσότερα

Νεότερα δεδομένα στη θεραπεία της μυελοΐνωσης

Ένα πολύτιμο «όπλο» στη μάχη κατά της μυελοΐνωσης, έχουν στη φαρέτρα τους το τελευταίο χρόνο οι γιατροί.
Περισσότερα

Νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στο Voucher Υγείας στην Αριστοτέλους

Ραντεβού δίνουν και σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στο Voucher Υγείας, που διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Περισσότερα

Ο Οδηγός του Πολίτη με Χρόνια Νεφρική Νόσο

Ένα πολύτιμο εργαλείο που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας τους έχουν στη διάθεση τους ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Νόσο.
Περισσότερα

Νέα ευρήματα για τη θεραπεία της ψωρίασης από τη μελέτη Psolar

Νέα ευρήματα από τη μελέτη PSOLAR που δείχνουν σημαντικά μεγαλύτερη παραμονή στη θεραπεία και χαμηλότερα ποσοστά διακοπής της θεραπείας με την ουστεκινουμάμπη σε σύγκριση με τους βιολογικούς παράγοντες anti-TNF8, ανακοίνωσε η Janssen-Cilag International NV, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).
Περισσότερα

Νέα βιολογικά υλικά ανατρέπουν τα δεδομένα στις ορθοπεδικές επεμβάσεις γόνατος

Θεαματικά αποτελέσματα εφ’ όρου ζωής στις επεμβάσεις γόνατος, από νέα βιολογικά υλικά, που παρουσιάστηκαν στο 31st Annual Meeting of Current Concepts in Joint Replacement, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Περισσότερα

13ο Συνέδριο Γεροντολογίας και Γηριατρικής

Με σύνθημα «η φροντίδα της τρίτης ηλικίας είναι δείκτης πολιτισμού», διοργανώνεται το Φλεβάρη, το 13ο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής.
Περισσότερα

"Πανελλήνια Σεμινάρια Ομάδων Εργασίας" από την ΕΚΕ

Σειρά σεμιναρίων για τη συνεχή επιμόρφωση των μελών της, διοργανώνει το Φεβρουάριο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ).
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: