Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τι γίνεται με τον κλινικό έλεγχο στον ΕΟΠΥΥ;

  logo newsletter
 
 

Τί γίνεται με τον κλινικό έλεγχο στον ΕΟΠΥΥ;

Ένα, δύο, ακούει κανείς στον ΕΟΠΥΥ; Τί γίνεται με τον κλινικό έλεγχο γενικών κλινικών, ψυχιατρικών, διαγνωστικών κέντρων και κέντρων αποκατάστασης, που πολυδιαφήμισε η προηγούμενη κυβέρνηση;
Περισσότερα

Ο θεραπευτικός και οικονομικός Γολγοθάς των καρκινοπαθών – Έρευνα

Παραδωμένοι στα ελαττώματα και τις δυσλειτουργίες του δημόσιου συστήματος υγείας παραμένουν οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας, όπως καταδεικνύει εν εξελίξει έρευνα.
Περισσότερα

Βαρουφάκης: Συνεχίζεται ο έλεγχος των Δαπανών Υγείας

Με ιδιαίτερη έμφαση θα συνεχιστεί ο έλεγχος των δαπανών υγείας το επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει από την επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup, με τις αναδιαρθρώσεις που προτείνει η Αθήνα.
Περισσότερα

Μπασκόζος: Ανεπαρκείς δομές και ένδεια χρημάτων τα εμπόδια για τους ασθενείς

Επαναδιαπραγμάτευση της τιμολογιακής πολιτικών των φαρμάκων, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων που θα επιστραφούν στην Υγεία, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως  πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης και της ορθής χρήσης της θεραπείας για όλους τους ασθενείς. Χρειάζεται “περιορισμός της στρόφιγγας” στην ιδιωτική υγεία, αλλά με ταυτόχρονη αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, σημείωσε.
Περισσότερα

Πώληση του τμήματος διαβήτη της Bayer στην ΚΚR

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση του τμήματος συσκευών για τον διαβήτη στην Panasonic Healthcare Holdings, μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την KKR & Company, βρίσκεται η γερμανική επιχείρηση Bayer AG.
Περισσότερα

Νέα έκδοση για τη θεραπεία του διαβήτη από τη Novo Nordisk

Θετικά αποτελέσματα στη μελέτη Φάσης ΙΙ για την εκδοχή μιας μακράς δράσης του GLP-1 φαρμάκου για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, έλαβε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ινσουλίνης στον κόσμο, η Νοvo Nordisk.
Περισσότερα

Πνευμονική Υπέρταση: Η σπάνια νόσος με τη «σπάνια» θεραπεία

Ασθενείς «δεύτερης κατηγορίας» αποδεικνύεται πως είναι όσοι πάσχουν στη χώρα μας από Πνευμονική Υπέρταση, μια σπάνια και σοβαρή ασθένεια, που στην Ελλάδα υποδιαγιγνώσκεται, υποθεραπεύεται και ελάχιστα αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα της.
Περισσότερα

Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της αλυσίδας Φαρμάκου

Εγκύκλιο που θα θεσπίζει πλαίσιο κανόνων δίκαιης συναλλαγής μεταξύ όλων των «κρίκων» στην αλυσίδα του φαρμάκου ετοιμάζει η Αριστοτέλους.
Περισσότερα

ΥΓΕΙΑ: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος

Ένας πολυτεχνίτης αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ΥΓΕΙΑ Α.Ε.
Περισσότερα

ΝΙΚΙ-ΙΣΑ: Χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη και με σχετική προχειρότητα οι εξαγγελίες Κουρουμπλή για την ιδιωτική υγεία

Ορθολογισμένα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, ζητά η Νέα Ιατρική Κίνηση-ΙΣΑ, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το ρόλο των ιδιωτικών παρόχων υγείας.
Περισσότερα

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: 25 νέα ασθενοφόρα έως το τέλος του έτους στην Κρήτη

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κρήτης μέχρι το καλοκαίρι με πληρώματα και ασθενοφόρα, υποσχέθηκε ο Πρόεδρος του Κέντρου, κατά την επίσκεψή του στο νησί.
Περισσότερα

O ΠΙΣ "διαψεύδει" τον ΙΣΑ

Δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, για βεβαιώσεις αποδοχών με ανείσπραχτα ποσά, τις οποίες χορήγησε ο ΕΟΠΥΥ σε ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.
Περισσότερα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μίγματος μπαχαρικού

Να μην καταναλώσουν συγκεκριμένο μίγμα μπαχαρικών, καλεί τους καταναλωτές που παρουσιάζουν ευαισθησία στο αμύγδαλο, ο ΕΦΕΤ.
Περισσότερα

Η ρανιμπιζουμάμπη διαθέσιμη και σε προγεμισμένη σύριγγα

Η φαρμακευτική εταιρεία Novartis ανακοίνωσε, τον Μάρτιο 2014 τη διαθεσιμότητα της ρανιμπιζουμάμπης σε προγεμισμένη σύριγγα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Περισσότερα

Cool Chain: 2η Διημερίδα για τις καλές πρακτικές διακίνησης φαρμάκων

Στην ορθή διακίνηση των θερμικά ευαίσθητων φαρμάκων, επικεντρώνεται η 2η Διημερίδα Cool Chain - Μια πολύτιμη Αλυσίδα Ζωής.
Περισσότερα

Το "άγνωστο" πρόσωπο του Αριστείδη Δάγλα ως... συγγραφέα παιδικών βιβλίων!

Μία διαφορετική πλευρά της προσωπικότητας του ΓΓ της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, θα αποκαλυφθεί σε όσους παραβρεθούν στο POLIS ART CAFÉ την ερχόμενη Κυριακή.
Περισσότερα

Νέα τεχνολογία υπερήχων δίνει ανώδυνη λύση στο πρόβλημα των αιμορροϊδων

Κοινωνικό ταμπού το οποίο κοστίζει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία, είναι ακόμη και σήμερα οι αιμορροΐδες!
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: