Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Thessaloniki International Film Festival

FestivalNews #492
Σπουδαίοι δημιουργοί, αποκαλυπτικά θέματα, συγκλονιστικές εικόνες: Οι ταινίες του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 22 Μαρτίου υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις στο σινεφίλ κοινό. Με την αντίστροφη μέτρηση για το 17ο ΦΝΘ να έχει ξεκινήσει, δείτε ορισμένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ της φετινής διοργάνωσης.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (05-11/02/2015)

ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ

Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν
Τουρκία - Γαλλία - Γερμανία, 2014
 
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
Τζέιμς Μαρς
Αγγλία, 2014
 
AGORÁ

Γιώργος Αυγερόπουλος Ελλάδα-Γερμανία-Κατάρ,
2014
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Στο εξαιρετικό κινηματογραφικό σύμπαν του αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά, προσκαλεί το σινεφίλ κοινό αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Αφορμή, το αφιέρωμα Μίκαελ Χάνεκε: Χειρουργώντας το κακό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
 
Κινηματογραφικό εργαστήρι 
Στο πλαίσιο της θεματικής εκδήλωσης Big Day Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 15:00 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ένα κινηματογραφικό εργαστήρι βασισμένο στα έργα του μεγάλου δημιουργού με θέμα «Όταν τα λόγια συναντούν τις εικόνες». Το εργαστήρι έχει διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.
 
Festival Shop: Η προσφορά του μήνα 
Κάθε μήνα, μια προσφορά! Το Festival Shop του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καθιερώνει την προσφορά του μήνα στις εκδόσεις του. Για τον Φεβρουάριο η προσφορά είναι η έκδοση Εξάντας - Ντοκιμαντέρ στον Κόσμο, από το αφιέρωμα για τον Γιώργο Αυγερόπουλο που πραγματοποιήθηκε στο 8ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η έκδοση θα πωλείται στην τιμή του 1,00 ευρώ από τα πωλητήρια του Φεστιβάλ (Ολύμπιον & Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: