Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #499
Οι εθελοντές του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, με όπλα το χαμόγελο, τη συνέπεια και τη διάθεση, δίνοντας τον δικό τους ξεχωριστό παλμό και τη ζωντάνια και φέτος στο Φεστιβάλ. Ο εθελοντισμός, εδώ και χρόνια, αποτελεί για το Φεστιβάλ βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας σε μία συνεχή αναζήτηση με ματιά στραμμένη στην έβδομη τέχνη. To ΦΚΘ μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία.
 
 
ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΑΞΙΑΣ 25 ΕΥΡΩ
10 κουπόνια ανταλλάξιμα με 10 εισιτήρια. Διαθέσιμα στο πωλητήριο του Φεστιβάλ. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί με κουπόνια προβολών δεν επιστρέφονται και δεν ανταλλάσσονται.
Μπορείτε να τα προμηθευτείτε στην Πλατεία Αριστοτέλους & το Λιμάνι (10:00-24:00)
  FESTIVAL SHOP
Προμηθευτείτε τις εκδόσεις και τα αναμνηστικά του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από τα πωλητήρια του Φεστιβάλ. Στις τιμές των εκδόσεων, οι κάτοχοι της Κάρτας Μέλους CineΚάρταF GOLD έχουν έκπτωση 50%, ενώ οι κάτοχοι της Kάρτας Mέλους CineΚάρταF, έχουν έκπτωση 30%.
Πλατεία Αριστοτέλους (10:00-24:00).
Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (12:30-20:30)
 
 
 
 
Ημέρα Γαλλοφωνίας - TV5 Monde
Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, φιλοξενεί την Τρίτη 17 Μαρτίου 2014 την καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας - TV5 Monde, σε  συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το TV5 Monde. Στο πλαίσιο της φετινής Ημέρας Γαλλοφωνίας εντάσσονται οι προβολές των γαλλόφωνων ταινιών Μόνες  με τις ιστορίες μας του Χούμπερτ Ζάουπερ, στο έργο του οποίου πραγματοποιεί αφιέρωμα η φετινή διοργάνωση, Το καταφύγιο του  Φερνάν Μελγκάρ, Η Ελλάδα των Χρήστου Χρυσόπουλου, Πέτρου Μάρκαρη και Έρσης Σωτηροπούλου του Νικολά Oτεμάν και Η αυτοκρατορία των οσμών του Κιμ Νουέν.
Ντοκιμαντέρ για παιδιά
​Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα παρουσιάζει και φέτος μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες τεκμηρίωσης, που έχουν γυριστεί ειδικά για παιδιά και εφήβους. Οι ταινίες προέρχονται από την Ολλανδία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Ναμίμπια, τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τη Νορβηγία, τη Μεγ. Βρετανία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, τη Δανία και τη Γαλλία. Τα ντοκιμαντέρ θα παιχτούν σε ειδικές προβολές για σχολεία από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Η ζώνη εκπαιδευτικών προβολών του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα φιλοδοξεί να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για το ντοκιμαντέρ και να τους εξοικειώσει με το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος.
 
Κουβεντιάζοντας
(Ξενοδοχείο Ηλέκτρα, Αίθουσα Excelsior, 15-21 Μαρτίου, 16:00-17:30)
Η παράλληλη αυτή εκδήλωση επιστρέφει και στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, αφού ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων την κατέστησε θεσμό, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η καθημερινή αυτή στρογγυλή τράπεζα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων του Φεστιβάλ. Οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: