Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 
FestivalNews #505
Επεσε χθες Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 η επίσημη αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα με την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του Φεστιβάλ, το Ολύμπιον. Για άλλη μια χρονιά το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό γεμίζοντας τις αίθουσες του Φεστιβάλ. Στην τελετή θα απονεμηθούν Βραβεία κοινού από τη Fischer, τα Βραβεία FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο καλύτερο Ελληνικό και στο καλύτερο Ξένο Ντοκιμαντέρ καθώς και βραβεία από τη Διεθνή Αμνηστία και το WWF.
 
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Χάιντι Σπέκογκνα (Πέπε Μουχίκα-Ένας πρώην ανθοκόμος), Ματίας Φον Γκούντεν (Θούλη Τουβαλού), Αντρέ Αντρέεφ (Φλόγα) και Στέλιος Ευσταθόπουλος (Emery Tales).
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, οι σκηνοθέτες Άγγελος Κοβότσος (David Kennedy, Σμιλεύοντας τη ζωή), Αλέξανδρος Παπαηλιού (Στη φωλιά του χρόνου), Στρατούλα Θεοδωράτου (Το ψάρι στο βουνό – Πέραμα) και Μενέλαος Καραμαγγιώλης (Μίλαντ-Ο πλανήτης μου...).
 
 
 
 
Βραβείο EDN
Το καθιερωμένο βραβείο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ (EDN), το οποίο τιμά πρόσωπα και οργανισμούς από την Ευρώπη με μεγάλη συνεισφορά στον τομέα του ντοκιμαντέρ, απονεμήθηκε φέτος στον Caspar Sonnen, new media coordinator του IDFA και επιμελητή του DocLab του IDFA (Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ). Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Electra Palace, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Εϊπίδη.
 
Περιφερειακές εκδηλώσεις
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και προορισμούς που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: