Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής "καρφώνει" Καναβό

  logo newsletter
 
 

Κουρουμπλής «καρφώνει» Καναβό

Τις πολιτικές επιλογές προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας, που κατέληξαν στην καταβολή  υπέρογκων ποσών για τη εκπόνηση μελετών, έβαλε στο στόχαστρο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, φωτογραφίζοντας το γνωστό καθηγητή του LSE.
Περισσότερα

Αλλαγή πλαισίου για τιμολόγηση και αποζημίωση φαρμάκων

Βασικές αλλαγές στη μέθοδο τιμολόγησης των Φαρμάκων φέρεται να σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας, ενώ εξετάζονται και οι προϋποθέσεις αποζημίωσης τους.
Περισσότερα

Ο βηματοδότης του μέλλοντος ήρθε και στην Ελλάδα

Μια πολύτιμη καινοτομία, ένας βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια είναι στη διάθεση ασθενών και στην Ελλάδα και ήδη χρησιμοποιείται στο  πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Περισσότερα

Έκλεισε το φαρμακευτικό deal 5,3 δισ. δολ. της Abbott με Mylan

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά των επιχειρήσεων ειδικευμένων και επώνυμων σκευασμάτων της Abbott EPD business, στις ανεπτυγμένες αγορές πλην των ΗΠΑ, από την βιοτεχνολογική επιχείρηση Mylan Inc.
Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ Novartis και GlaxoSmithKline

«Έκλεισε» η συμφωνίας μεταξύ GlaxoSmithKline και Novartis, ύψους 20 δις. δολ., που περιλαμβάνει την εξαγορά συγκεκριμένων ογκολογικών σκευασμάτων από την GSK, τη δημιουργία κοινοπραξίας στον τομέα των μη-συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, καθώς και την πώληση του τομέα των Εμβολίων (με εξαίρεση τα αντιγριπικά) στην GSK.
Περισσότερα

Νέα "εστία" πολέμου στους κόλπους των γιατρών, με αφορμή το ΕΤΑΑ

«Φωτιές έχει ανάψει» στον ιατρικό κλάδο το πόρισμα-καταπέλτης των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και Υγείας (ΣΕΥΥΠ) για την ταμειακή κατάσταση του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ) και οι χειρισμοί εκ μέρους του ΠΙΣ και του ΙΣΑ για το θέμα.
Περισσότερα

Προσοχή! Δηλητηριάσεις από την κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων!

Οδηγίες για την κατανάλωση πικρών πυρήνων βερίκοκου και πικραμύγδαλων, δίνει ο ΕΦΕΤ, καθώς το 2014 καταγράφηκαν πολλά περιστατικά δηλητηρίασης από την ουσία αμυγδαλίνη.
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Παράταση στην κατάθεση των παραστατικών αιμοκαθάρσεων

Νέα προθεσμία για την ηλεκτρονική κατάθεση των παραστατικών υγείας για αιμοκαθάρσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ του 2012, εξέδωσε ο Οργανισμός. 
Περισσότερα

Η αλληλεγγύη και η ελπίδα το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων

Η ουσιαστική σημασία της φράσης «Ζώντας με μία Σπάνια Πάθηση, Μέρα με τη Μέρα, Χέρι με Χέρι, αναδείχθηκε στην ετήσια Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, στις 28 Φλεβάρη.
Περισσότερα

Επαναφορά της όρασης σε τυφλό άνδρα με τη χρήση οφθαλμικών βλαστοκυττάρων

«Το φως του» ξαναβρήκε μετά από 23 χρόνια, άνδρας ο οποίος έχοντας καθολική θόλωση του κερατοειδούς και στα δύο μάτια, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστοκυττάρων.  
Περισσότερα

Έγινε το πρώτο "βήμα" για την έναρξη επιδημιολογικής μελέτης για τον καρκίνο του προστάτη

Τη βάση για την εξαγωγή των πλέον ασφαλών συμπερασμάτων, στη μεγαλύτερη επιδημιολογική μελέτη για τον Εθνικό Προσυμπτωματικό Έλεγχο και την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, θέτει πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία και το δίκτυο διαγνωστικών ιατρείων Iatrica.
Περισσότερα

2ο Εντατικό Σεμινάριο “Νοσοκομεία σε μεγάλες κρίσης. Πόσο έτοιμοι είμαστε;"

Την ετοιμότητα των τριτοβάθμιων δομών του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθούν στις έκτατες ανάγκες που θα προκύψουν σε φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές, εξετάζει το 2ο Εντατικό Σεμινάριο του ΜΠΣ «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας».
Περισσότερα

ΙΑΣΩ: Επικουρικές Θεραπείες στον καρκίνο του μαστού

Το 4ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα «Επικουρικές θεραπείες στον καρκίνο του μαστού», διοργανώνουν η Ελληνική Γυναικολογική Εταιρία Παθήσεων Μαστού (ΕΓΕΠΑΜ) σε συνεργασία με τη Γενική, Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική ΙΑΣΩ, το Σάββατο 7 Μαρτίου (10:00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της κλινικής ΙΑΣΩ.
Περισσότερα

ΒΙΑΝ/ΒΙΑΝΕΞ: Χρυσός χορηγός στη 2η Επαγγελματική Ημερίδα του Συ.Φα Θεσσαλονίκης

Τη στήριξή της στο ελληνικό φαρμακείο αποδεικνύει έμπρακτα η ΒΙΑΝ/ΒΙΑΝΕΞ, συμμετέχοντας ως χρυσός χορηγός στη 2η Επαγγελματική Ημερίδα του ΣΥ.ΦΑ Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: