Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Το "who is who" των ΔΥΠΕαρχών


logo newsletter
 
 

Το "who is who" των ΔΥΠΕαρχών

Τα ονόματα των Διοικητών και Υποδιοικητών των 7 Υγειονομικών Περιφερειών ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Ποιοι είναι, όμως, οι νέοι επικεφαλής των ΥΠΕ; Ποιοι παρέμειναν και ποιοι έφυγαν;
Περισσότερα

«Θυσία» ο ΕΛΚΕ για την αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ

Ελέω κρίσης και δανειακών υποχρεώσεων, αντί για την καινοτομία και την έρευνα, τα χρήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό...
Περισσότερα

Παρατείνεται η θητεία των ειδικευομένων

Λύση, έστω και προσωρινή, πρόκειται να δώσει το Υπουργείο Υγείας στο πρόβλημα που έχει προκύψει στα νοσοκομεία, με τη λήξη της θητείας ειδικευομένων γιατρών.
Περισσότερα

Νέος CEO στην Abbott Hellas

Από τα «σπλάχνα» της Abbott Hellas, προέρχεται ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βρεττός.
Περισσότερα

Νέα έγκριση σε σκεύασμα της Bristol-Myers Squibb για τον καρκίνο

Σε ταχεία έγκριση σκευάσματος της Bristol-Myers Squibb Co, που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει την πιο κοινή μορφή καρκίνου του πνεύμονα, προχώρησαν οι αρμόδιες ρυθμιστές των ΗΠΑ.
Περισσότερα

Κοτόπουλα δίχως... αντιβιοτικά θα σερβίρουν τα McDonald 's

Απαλλαγμένα από αντιβιοτικά θα αρχίσουν να είναι σταδιακά τα κοτόπουλα που θα αρχίσουν σταδιακά να προμηθεύονται τα McDonald 's στις ΗΠΑ.
Περισσότερα

Σε γυναικεία χέρια η ΕΠΥ

Η Πετρούλα-Αναστασία Σαρτζετάκη, κόρη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ).
Περισσότερα

Και "χωροφύλακες" στα φάρμακα έβαλε ο Βορίδης λίγο πριν παραδώσει

Την κατάπτυστη απόφαση των προκάτοχων του για τη μετατροπή των φαρμακοποιών σε "αστυνομικούς των ασφαλισμένων", προκειμένου να επιλέγουν τη φθηνότερη θεραπεία, επανέφερε 3 μέρες πριν από τις εκλογές ο Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με καταγγελία του ΠΦΣ. 
Περισσότερα

Αναγνωριστική συνάντηση Ξανθού-ΕΛΕΓΕΙΑΣ

Συνεργασία σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρότεινε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ο Πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑΣ, στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας.
Περισσότερα

Στα "σκαριά" το α΄ Κέντρο Μεταμόσχευσης Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά

Την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά, συζήτησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesko και ο Υπουργός Υγείας, παρουσία του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα και του Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Περισσότερα

Αναζητείται επειγόντως "θεραπεία" για το e-prescription

Εκτός λειτουργίας βγήκε πάλι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με τους υγειονομικούς να πονοκεφαλιάζουν και την ΗΔΙΚΑ να μην έχει δώσει εξηγήσεις.
Περισσότερα

ΠΟΕΔΗΝ προς Κουρουμπλή: "Let the money do the talking"

Πρωτοβουλίες για την άμεση αποπληρωμή των εξαιρέσιμων που τους οφείλονται, ζητά από τον Υπουργό Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ, προειδοποιώντας με απεργία σε διαφορετική περίπτωση.
Περισσότερα

"Γρίφος" για δυνατούς λύτες η υπόθεση με τις βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου του ΕΟΠΥΥ

Λάθη στα σημειώματα παρακράτησης φόρου που τους απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ, επισημαίνουν οι κλινικοί κι εργαστηριακοί γιατροί. Ζητούν παράλληλα εξηγήσεις για την καθυστέρηση των ελέγχων από τις ιδιωτικές εταιρίες που είναι επιφορτισμένες μ’ αυτή την αρμοδιότητα.
Περισσότερα

Πώς μπορεί το νέο να βοηθήσει το παλιό: θέτοντας την καινοτομία στην υπηρεσία του γηράσκοντος πληθυσμού

Του Peter Portheine, διευθυντή της πλατφόρμας «Brainport Health Innovation»
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: