Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ARCTUROS News

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει τον μικρό Πάτρικ

Ένα ορφανό αρκουδάκι ηλικίας δύο περίπου μηνών φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Ο μικρός ονομάστηκε Πάτρικ διότι βρέθηκε στις 17 Μαρτίου ημέρα που σε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου από φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών στο Βροντερό Φλώρινας. Εικάζεται ότι άγνωστοι το απομάκρυναν από τη φωλιά τη μητέρα του ή ότι την σκότωσαν προκειμένου να πάρουν το αρκουδάκι. Η πράξη αυτή πιθανά συνδέεται με το εμπόριο αρκούδων στην Αλβανία, όπου η έκθεση των ζώων αυτών σε αιχμαλωσία είναι ακόμα διαδεδομένη. Την ίδια μέρα βρέθηκε στο Βροντερό μια ακόμη νεαρή αρσενική αρκούδα η οποία πυροβολήθηκε από άγνωστους στο κεφάλι! Η τραυματισμένη αρκούδα μεταφέρθηκε Κέντρο Περίθαλψης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου και αναρρώνει από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της.
Διαβάστε περισσότερα Ξενγηθείτε στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα θα παραμείνουν τα Καταφύγια του Λύκου και της Αρκούδας και το Κέντρο Ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της άγριας ζωής. Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας (στο Νυμφαίο), το Καταφύγιο του Λύκου (στην Αγραπιδιά Φλώρινας) και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα (Νίκειος Σχολή στο Νυμφαίο) θα λειτουργούν καθημερινά από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Θωμά (19 Απριλίου) από τις 10 έως τις 16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30). Για περισσότερες πληροφορίες: 2386041500.
Δείτε τον Πάτρικ να πίνει το γάλα του

Ο Πάτρικ προς το παρόν τρέφεται μόνο με γάλα. Του αρέσουν πολύ τα παιχνίδια και απολαμβάνει τη φροντίδα από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έχει αναλάβει την περίθαλψή του. Δείτε στιγμιότυπα από τη φροντίδα του σε ένα σύντομο βίντεο.
Δείτε το βίντεο
Νέο παιδικό βιβλίο με ήρωα ένα μικρό λύκο

Κάποτε, στο ψηλό βουνό που το λένε Πίνδο, ζούσε με την αγέλη του ένας μικρός λύκος. Ο Λάμπης. Είχε το όνομα του παππού του και του προπάππου του, μάτια λαμπερά κι έξυπνα και τρίχωμα ασημένιο. Συντροφιά με τον Λάμπη, το νέο βιβλίο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν τις ομορφιές της Πίνδου και μαθαίνουν για τους κινδύνους, που απειλούν την άγρια ζωή, αλλά και για τη σημασία της προστασίας των βιοτόπων. Τιμή: 12€
Αγοράστε το βιβλίο από το eshop
Ολοκληρώθηκε ο 19ος ΒΙΟτοπος

Το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων. Κατά τον Μάρτιο ολοκληρώθηκε ο 19ος ΒΙΟτοπος στην Αυλή του Οικοτροφείου Θηλέων «Η Μέλισσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με θέμα «Δένδρα που προτιμούν το νερό».
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον «Πορτοκαλόκηπο»

Κοντά στα παιδιά του Νηπιαγωγείου «Πορτοκαλόκηπος» βρέθηκε η παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Εκεί πραγματοποίησε εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παρουσίαση και δραματοποίηση του παραμυθιού «Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: